Το δικό του σχόλιο για το θέμα της  Έκθεσης στο οποίο εξετάστηκαν χθες οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων έκανε ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος.

Κάνοντας έντονη κριτική, ο Πέτρος Τατσόπουλος αναφέρθηκε σε ένα συγκεκριμένο ερώτημα που τέθηκε στους μαθητές: «Ποιο ρόλο έχει η Ποίηση στην προσωπική σας ζωή;» για να καταλήξει στην πικρή διαπίστωση ότι «ο Έλληνας κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη και μία από τις πρώτες θέσεις στην υφήλιο μεταξύ των λαών που είναι βαθιά ακαλλιέργητοι δίχως να είναι και τυπικά αναλφάβητοι. Τα παιδιά ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ρωτήσαμε σήμερα: «Ποιο ρόλο έχει η Ποίηση στην προσωπική σας ζωή;” -και δεν έπεσε φωτιά να μας κάψει…».

«ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ· ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ…

Ο ένας στους δύο Έλληνες δεν διαβάζει κανένα βιβλίο σε όλη την υπόλοιπη ζωή του, από τη στιγμή που παύουν να τον υποχρεώνουν να διαβάζει τα σχολικά του βιβλία. Ο άλλος Έλληνας, αυτός που διαβάζει, διαβάζει από ένα έως οκτώ βιβλία μάξιμουμ το χρόνο, ευτυχώς όχι ΤΑ ΙΔΙΑ οκτώ βιβλία, διαφορετικά όλοι εμείς οι συγγραφείς, εκτός από τη μεταθανάτια ζωή, δεν θα είχαμε και καμιά άξια λόγου προθανάτια. Ο Έλληνας που διαβάζει οκτώ βιβλία μάξιμουμ τον χρόνο, διαβάζει κυρίως ελαφρά αισθηματική λογοτεχνία, σχεδόν κανένα θεωρητικό βιβλίο και κανένα βιβλίο ποίησης· εκτός από εξαιρέσεις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, οι ποιητές αναγκάζονται στην Ελλάδα να πληρώνουν από την τσέπη τους προκειμένου να εκδοθούν. Με επίσημα στατιστικά στοιχεία από το αλήστου μνήμης Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, ο Έλληνας κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη και μία από τις πρώτες θέσεις στην υφήλιο μεταξύ των λαών που είναι βαθιά ακαλλιέργητοι δίχως να είναι και τυπικά αναλφάβητοι. Τα παιδιά ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ρωτήσαμε σήμερα: «Ποιο ρόλο έχει η Ποίηση στην προσωπική σας ζωή;” -και δεν έπεσε φωτιά να μας κάψει… Ευχαριστώ για την προσοχή σας».

Δείτε την ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου: