«Δύο ημέρες πριν από τη δολοφονία του μιλούσαμε για το πού θα πάμε το Σαββατοκύριακο που θα επέστρεφα. Του έστειλα και μερικά ρούχα που είχα πάρει γι’ αυτόν. Δυο ημέρες μετά έβλεπα σε βίντεο να τον σκοτώνουν. Να τον δολοφονούν εν ψυχρώ. Ο αδερφός μου πέθανε κάτω από το γόνατο ενός αστυνομικού».
Ο Στέφεν Τζάκσον, αστέρας και πρώην πρωταθλητής του ΝΒΑ, συντετριμμένος, οργισμένος, με δάκρυα στα μάτια, μιλά για την εν ψυχρώ δολοφονία του αδερφικού του φίλου Τζορτζ Φλόιντ από τον Ντέρεκ Σοβέν.
Ουρλιάζει από αγανάκτηση.
Τη λέξη που αποτυπώνει όσο καμία άλλη την κατάσταση που βιώνει η αμερικανική κοινωνία τις τελευταίες ημέρες.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
- Τουρκία: Ανακαλύφθηκε μαρμάρινο άγαλμα της θεάς Αθηνάς στην αρχαία ελληνική πόλη της Λαοδίκειας (βίντεο και φωτογραφίες)
- Σκληρή προειδοποίηση από τη Ρωσία: Στο στόχαστρο χώρες που θα φιλοξενήσουν γαλλικά πυρηνικά – Στο κάδρο και η Ελλάδα
- Οικονομικό Φόρουμ Δελφών – Τζιτζικώστας: Τα αεροπορικά καύσιμα επαρκούν έως τις αρχές Ιουνίου






