Στη σύλληψη πέντε ανηλίκων, ηλικίας 13-17 ετών, που στα σακίδιά τους είχαν άδεια μπουκάλια αλλά και μπουκάλια γεμάτα βενζίνη, προχώρησε η αστυνομία το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή του Θησείου.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας και όπως αποκάλυψαν, είχαν στόχο να επιτεθούν τη νύχτα σε αστυνομικούς στην περιοχή των Εξαρχείων.

Μάλιστα, παραδέχθηκαν ότι είχαν δώσει ραντεβού – μέσω εφαρμογής στο Διαδίκτυο – για να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις στα Εξάρχεια χωρίς να γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους.

Οι εκτιμήσεις της αστυνομίας

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι άτομα που δρουν χρόνια στον αντιεξουσιαστικό χώρο έχουν μπει στη διαδικασία της «στρατολόγησης» νέων ατόμων που είναι «αχαρτογράφητα» και δεν έχουν απασχολήσει τις Αρχές, σύμφωνα με το cnn.gr.

Μάλιστα, δεν διστάζουν να «στρατολογήσουν» ακόμη και παιδιά τέτοιων ηλικιών, όπως αυτά που συνελήφθησαν το Σάββατο.

Η νέα διαδικασία, στην οποία έχουν μπει οι «στρατολόγοι» των Εξαρχείων, θέλει, μάλιστα, να μην υπάρχουν συγκεκριμένοι χώροι όπου θα φυλάσσονται ή θα κατασκευάζονται οι μολότοφ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι νεαροί συνεννοούνται μέσω εφαρμογής στο Διαδίκτυο για συναντήσεις σε διάφορα σημεία γύρω από την Ακρόπολη. Παραλαμβάνουν τα απαραίτητα υλικά από «καβάτζες» και τα μεταφέρουν στα Εξάρχεια, όπου και κατασκευάζουν τις μολότοφ λίγο πριν την επίθεση.

Επίσης τους απαγορεύουν τις συναντήσεις ενώ δεν πρέπει τα μέλη που οργανώνουν την επίθεση να γνωρίζονται.