«Ελληνικό καλοκαίρι, δεν είναι μόνο ο ήλιος και η θάλασσα» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο σποτ της καμπάνιας του ελληνικού τουρισμού για το 2020 που παρουσιάστηκε την Πέμπτη στο Ζάππειο και αναμένεται τις επόμενες μέρες να «τρέξει» για το διεθνές κοινό.

Το σχετικό βίντεο ωστόσο κάνει το γύρο των social media με τον κόσμο να σχολιάζει που βρίσκεται αυτή η παραλία.

Αν και από την κυβέρνηση κρατούν επτασφράγιστο μυστικό την τοποθεσία της μαγευτικής παραλίας με τα καταγάλανα νερά που απεικονίζεται στο βίντεο, ωστόσο μια από τις επικρατέστερες υποψήφιες παραλίες είναι στο Μαρμάρι Ευβοίας.

Γνώστες της περιοχής, μάλιστα, λένε ότι πρόκειται για τη Μεγάλη Αμμο, κοντά στο Μαρμάρι.

Σημειώνεται πάντως ότι κάποιοι αναφέρουν ότι πρόκειται για την παραλία Μαραθονήσι στη Ζάκυνθο.

Το σποτ για τον ελληνικό τουρισμό

To κεντρικό μήνυμα του φετινού σποτ για τον ελληνικό τουρισμό είναι ότι το «ελληνικό καλοκαίρι δεν είναι μόνο ο ήλιος και η θάλασσα».

Πρόκειται για μία ιδέα, ένα συναίσθημα το οποίο μπορεί να αισθανθεί κάποιος χωρίς να βρίσκεται απαραίτητα στην Ελλάδα.

Έτσι, και για τους ταξιδιώτες που δεν θα μπορέσουν να έρθουν φέτος στη χώρα μας, το σποτ καταλήγει με τη φράση «Απολαύστε το ελληνικό καλοκαίρι όπου και αν βρίσκεστε».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ευρηματικό το σποτ για τον τουρισμό και υπογράμμισε ότι στόχος δεν είναι να διαφημίσουμε και να υπερηφανευτούμε για την επιτυχία της χώρα μας απέναντι στον κοροναϊό, αλλά να παρουσιάσουμε την Ελλάδα ως έναν προορισμό με διαφορετική ματιά. Τόνισε την ανάγκη να είμαστε λιτοί και δωρικοί σε αυτή τη δύσκολη εποχή.

Όπως σχολίασε, μετά την πανδημία του κοροναϊού και την καραντίνα, ο κόσμος έχει ανάγκη διακοπές περισσότερο από ποτέ.

«Οι διακοπές είναι μια ευκαιρία για να κάνουμε συλλογικό και ατομικό αναστοχασμό για το ποιες είναι οι προτεραιότητές μας, για την έννοια της ελευθερίας καθώς ήμασταν περιορισμένοι συνειδητά για εβδομάδες ολόκληρες, μία ευκαιρία να δούμε διαφορετικά τα πράγματα», είπε.

Και κατέληξε: «Το καλοκαίρι δεν είναι απλά μία εποχή, είναι μία αντίληψη και μια ματιά στα πράγματα. Μπορεί κανείς να βιώσει αυτήν την εμπειρία χωρίς κατ’ ανάγκη να επισκεφτεί την Ελλάδα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από