Αντικρουόμενες πληροφορίες οδηγούν σε συγκεχυμένες ερμηνείες για την επόμενη μέρα στις ΗΠΑ» δήλωσε ο διευθυντής της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», Γιώργος Μαντέλας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

«Για τους Ευρωπαίους αποτελεί έναν μεγάλο άγνωστο -Χ-. η Αμερική» δήλωσε ο κ. Μαντέλας σχολιάζοντας το πολιτικό σκηνικό στις ΗΠΑ ενόψει τις προεδρικές εκλογές και με φόντο τα επεισόδια που έχουν ξεσπάσει μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στην Μινεάπολη.

«Από τη μία, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο Τζο Μπάιντεν βρίσκεται 10 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από τον Ντόναλντ Τραμπ λίγους μήνες πριν τις εκλογές.

Χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να κάνει κάτι, εφόσον ο Αμερικανός πρόεδρος εκτίθεται μόνος του.

Από την άλλη, αν παρατηρήσει κανείς το πως προεξοφλούν οι αγορές τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και τις ταραχές που ακολούθησαν σε όλες τις πολιτείες της Αμερικής, εκτιμούν ότι είναι ένα βραχυπρόθεσμο γεγονός που θα εξομαλυνθεί.

Οι αγορές έχουν ένα ένστικτο και σου δείχνουν το δρόμο. Κι ακριβώς επειδή είναι βραχυπρόθεσμο, ίσως επιτρέψει στον Τραμπ να επιστρέψει πιο δυναμικά, ενώ παράλληλα επενδύει στο ακροδεξιό ακροατήριο.

Η πρόσφατη οικονομική κρίση αλλά κι αυτή που έφερε ο κοροναϊός καθιστούν λεπτές τις ισορροπίες ακόμα και στην Ευρώπη» είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μαντέλας.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τόσα είπε ο Γ. Μαντέλας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA: