Tα επαγγελματικά της Οpel κλείνουν αισίως 120 χρόνια αδιάλλειπτης πορείας στην παγκόσμια αγορά. Μικρά βαν, μεγαλύτερα φορτηγάκι και πικ απ είναι η παλέτα της φίρμας, που έχει δώσει το δικό της στίγμα, και συνεχίζει να δίνει στην μεγάλη οικογένεια των επαγγελματικών οχημάτων.

Η πρώτη αναφορά για το παρθενικό επαγγελματικό όχημα της Οpel γίνεται στις 2 Ιουλίου, 1899 . Η πρώτη φωτογραφία ενός Opel LCV χρονολογείται από το 1901 και παρουσιάζει το Lutzmann σε εκδοχή οχήματος αποσκευών με κλειστό αμάξωμα, ισχύ 5 ίππων και μέγιστη ταχύτητα περίπου 20 χλμ/ώρα. 

Πάντως, το μοντέλο που έχει ξεχωρίσει ως το αυτοκίνητο – εργαλείο είναι το  Opel Rekord P2, που μεγαλούργησε τη δεκαετία του 60 και 70! . Η υπόσχεση του Rekord P2 ήταν ‘Ταχύ van διανομών με νέα εμφάνιση – στις υπηρεσίες σας’, την οποία τηρούσε με ένα πλούσιο χώρο φόρτωσης, χαμηλό λειτουργικό κόστος και απόλυτη αξιοπιστία. 

Το 1966, το Opel Rekord C Caravan τελικά έδωσε το έναυσμα για την επέλαση των station wagon. Ε Το προηγμένο Rekord C ήταν διαθέσιμο και ως αμιγώς van διανομών.