Με σύγχρονο εξοπλισμό προμήθευσε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής τα μέλη του ώστε να είναι προετοιμασμένα στη νέα εποχή της «ηλεκτρονικής» μάθησης που έφερε βιαστικά στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα η πανδημία του κοροναϊού.

Έτσι το Ίδρυμα προμήθευσε με σύγχρονο ατομικό φορητό εξοπλισμό (notebooks, CD-ROMS, USB 3.0 Sticks) όλα τα μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, τις κατηγορίες διδασκόντων και ερευνητών ( ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ) και το διοικητικό προσωπικό του Ιδρύματος, προκειμένου να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις ανάγκες της τηλεργασίας τους, με υγεία και ασφάλεια.

Ήδη, όπως αναφέρει ο πρύτανης του πανεπιστημίου Παναγιώτης Καλδής, έγιναν 600 παραδόσεις, τέλος του μηνός αναμένονται άλλες 300 και υπολείπονται άλλες 250 για τη συνολική κάλυψη.

Ακόμη, πρόκειται να παραδοθούν άνω των 600 σταθεροί Η/Υ, για τον εκσυγχρονισμό των εργαστηρίων, των ηλεκτρονικών αναγνωστηρίων κ.λπ. του πανεπιστημίου και έχει δρομολογηθεί η αναβάθμιση υπαρχόντων.

Παράλληλα όπως ανακοινώθηκε, το Ίδρυμα αναβαθμίζει τους ηλεκτρονικούς εξυπηρετητές του και έχει υιοθετήσει κατάλληλες ηλεκτρονικές εφαρμογές προκειμένου να μην είναι απαραίτητη η επιτόπια, φυσική παρουσία, των φοιτητών και λοιπών συναλλασσόμενων με το πανεπιστήμιο, ενώ καθιερώνει ψηφιακές υπογραφές για όλο το ανθρώπινο δυναμικό του πανεπιστημίου και προωθεί την καθολική ηλεκτρονική διακίνηση των εγγράφων, όπως και τη ψηφιοποίηση των αρχείων του.

Στα παραπάνω προστίθενται αλλαγές στην ιστοσελίδα του, τις ηλεκτρονικές του πύλες κλπ, ενώ οργανώνεται διαδικτυακή εκπομπή με τίτλο «First from the West» στην οποία κάθε εβδομάδα, εμφανίζονται προσωπικότητες της επιστήμης, της πολιτικής και της κοινωνίας, που συζητούν σύγχρονα θέματα.

«Στόχος του ανθρωποκεντρικού σχεδιασμού του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής» ανέφερε ο κ. Καλδής, «είναι, μέχρι το τέλος του παρόντος έτους, αξιοποιώντας και την εκτόνωση της πανδημίας του COVID-19 στη χώρα μας, το Ίδρυμα μας να έχει αποκτήσει πλήρη και λειτουργικό ψηφιακό μετασχηματισμό, στην οργάνωση των εργασιών του και στην παροχή υπηρεσιών»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από