Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Λουτρακιού από τον θάνατο των τεσσάρων φίλων τα ξημερώματα του Σαββάτου στην σπηλιά Καρμπουνάρι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομίας οι τέσσερις άνδρες είχαν μαζί τους μια γεννήτρια και διάφορα εργαλεία, ενώ είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους.

Το πιθανότερο σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές είναι τα τέσσερα άτομα να έψαχναν για λίρες και ενδεχομένως βρήκαν τραγικό θάνατο στην προσπάθειά τους να πυροδοτήσουν κάποιον εκρηκτικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής Γιώργο Γκιώνη, οι τέσσερις φίλοι είχαν μεταβεί στο σημείο ξημερώματα ενδεχομένως για να ψάξουν για αρχαία ή για λίρες.

Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός Ηλέκτρα δείχνει τις προσπάθειες ανδρών της ΕΜΑΚ να ανασύρουν τα πτώματα των άτυχων ανδρών.

Η ταυτότητα των θυμάτων

Τα τρία θύματα ήταν κάτοικοι Λουτρακίου και ένας κάτοικος Ισθμίας.

Όπως μεταδίδει το loutraki365.gr, πρόκειται για έναν ιδιοκτήτη ξενώνα ηλικιωμένων, το οποίο βρίσκεται στο Λουτράκι, ηλικίας 49 ετών κάτοικο Λουτρακίου, έναν συνταξιούχο ηλικίας 70 ετών κάτοικο Λουτρακίου, ο οποίος διατηρούσε επιχείρηση κοντά στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, έναν 35χρονο ιδιοκτήτη συνεργείου αυτοκινήτων στο Λουτράκι, κάτοικο Λουτρακίου, και έναν υπάλληλο συνεργείου αυτοκινήτων ηλικίας 38 ετών, κάτοικο Ισθμίας.

Το χρονικό της τραγωδίας

O συναγερμός σήμανε στις 2 τα ξημερώματα στο Λουτράκι, όταν μια γυναίκα ειδοποίησε την Αστυνομία για τέσσερα άτομα που βρέθηκαν νεκρά σε χαράδρα σπηλαίου. Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, η γυναίκα που ειδοποίησε, ήταν η σύζυγος του ενός εκ των τεσσάρων θυμάτων.

Μάλιστα, μαζί της είχε και τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, Αστυνομία και Πυροσβεστική, ενώ γύρω στις 4 το πρωί, έφτασε και το κλιμάκιο της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, προκειμένου να ανασύρει τα πτώματα των τεσσάρων ανδρών. Για την ανάσυρσή τους επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με 5 οχήματα.