Οι επαφές με τους φορείς έβγαλαν «λευκό καπνό»: στο Κίνημα Αλλαγής προτείνουν την συγκρότηση μιας επιτροπής διαλόγου, η οποία θα συζητήσει και με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα για να προτείνει μια βιώσιμη πρόταση για την προστασία της κύριας κατοικίας και ένα σύγχρονο πτωχευτικό κώδικα που θα αποτρέπει την εκδήλωση άδικων και ακραίων καταστάσεων.

Για το Κίνημα Αλλαγής, το «κλειδί» της επόμενης μέρας μετά την πανδημία είναι η οικονομία -σε κάθε περίπτωση όμως «η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια». Γι' αυτό ένα από τα ζητήματα που «σηκώνουν» περισσότερο στην Χαριλάου Τρικούπη είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Στην Κεντροαριστερά άνοιξαν δίαυλο επικοινωνίας με συνδικαλιστικούς φορείς και επαγγελματικές οργανώσεις. Στην τηλεδιάσκεψη, εκτός από τον Μιχάλη Κατρίνη και τους γραμματείς του κόμματος Στέφανο Κομνηνό, Απόστολο Πόντα και Παντελή Καμά συμμετείχαν εκπρόσωποι από συνδικαλιστικούς και επαγγελματικούς φορείς, επιστημονικές ενώσεις, οργανώσεις καταναλωτών και δανειοληπτών: μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός.

Η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε έγινε, κατά την κεντροαριστερή άποψη, σε χρόνο όπου το ζήτημα της πρώτης κατοικίας, αλλά και τα προβλήματα του πτωχευτικού δικαίου «είναι ιδιαίτερα επίκαιρα λόγω της αναμενόμενης συσσώρευσης νέων εκρηκτικών προβλημάτων για τα νοικοκυριά, τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ καταγράφηκε η έλλειψη ενημέρωσης των φορέων για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από