Στην εξέλιξη της δίκης για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη αναφέρθηκε μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι εγκληματολογικά, οι απολογίες των κατηγορούμενων είναι από τα πιο κυρίαρχα θέματα της κάθε δίκης, σημειώνοντας πως στην περίπτωση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη υπάρχει μια διήγηση που αλλάζει συνεχώς αφηγητή από τους δύο κατηγορούμενους.

Όπως τόνισε, πρόκειται για την ίδια ιστορία από μέρους τους, απλά με διαφορετικό πρωταγωνιστή κάθε φορά. «Όμως και οι δύο ιστορίες, διαψεύδονται από τα αντικειμενικά στοιχεία της υπόθεσης» σημείωσε ο κ. Κούγιας, προσθέτοντας ότι υπάρχει αδιάψευστη ιατροδικαστική έκθεση.

«Αυτό που συμβαίνει στη δίκη δεν έχει ξαναγίνει στα δικαστικά χρονικά» υπογράμμισε ο συνήγορος της οικογένειας Τοπαλούδη, τονίζοντας ότι προχωρούν στην ακραία προσβολή της μνήμης του άτυχου θύματος.

Παράλληλα, ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις από την ιατροδικαστική έκθεση, που έδειξε το μαρτύριο που πέρασε η Ελένη Τοπαλούδη από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στο ίδιο σημείο με τους δύο άνδρες.

«Όλοι είχαν την εντύπωση ότι βρέθηκαν και οι τρεις μαζί σε ένα βανάκι. Όμως η αλήθεια είναι διαφορετική» ανέφερε ο γνωστός ποινικολόγος, αποκαλύπτοντας ότι το τρίτο πρόσωπο ήταν κρυμμένο στο όχημα.

«Σύμφωνα με την ιατροδικαστική γνωμάτευση, η άτυχη κοπέλα δέχθηκε τρομερά χτυπήματα και βιάστηκε» είπε ο κ. Κούγιας και διερωτήθηκε: «γιατί να γίνει αυτό, αν πήγε με τη θέλησή της;».

Τέλος, ο Αλέξης Κούγιας υπογράμμισε ότι στις 2 Ιουνίου ολοκληρώνεται το 18μηνο της προσωρινής κράτησης των δύο κατηγορουμένων και θα αποφυλακιστούν.