Στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών φέρεται να βρέθηκε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κοροναϊού.

Στο νοσοκομείο έχει σημάνει συναγερμός τις τελευταίες ώρες και ο κ. Τσιόδρας σύμφωνα με πληροφορίες έσπευσε, προκειμένου  να διαπιστώσει τι συμβαίνει.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογα είχε πράξει ο Σωτήρης Τσιόδρας, όταν εντοπίστηκε εστία μόλυνσης του ιού, στο συνοικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας, αλλά και στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι».

Πώς προέκυψαν τα κρούσματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ασθενής «μηδέν» ήταν ένας απόστρατος αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας, ο οποίος μετέβη στο Τμήμα Παθολογίας του «401», χωρίς να γνωρίζει ότι είναι φορέας, καθώς δεν παρουσίαζε συμπτώματα του ιού. Μάλιστα, ο ίδιος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο από τις 26 Απριλίου.

Αποτέλεσμα ήταν να μην ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας και να διαγνωσθούν θετικά στον κοροναϊό ακόμη δέκα άτομα, ανάμεσά τους και ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Κατόπιν ελέγχου επιβεβαιώθηκε σήμερα, 6 Μαΐου 2020, κρούσμα σε ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και σε νοσηλευόμενο από τις 26 Απριλίου, απόστρατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας στο 401 ΓΣΝΑ.

Επιπλέον, ιχνηλατήθηκαν ως θετικά κρούσματα δύο μέλη της οικογένειάς του, ένας επισκέπτης, τρεις αποκλειστικές νοσοκόμες, καθώς και τρεις νοσηλευόμενοι στον ίδιο θάλαμο, οι οποίοι δεν είναι εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό αλλά δικαιούχοι νοσηλείας σε στρατιωτικό νοσοκομείο και μόνο» αναφέρει χαρακτηριστικά σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Η ανησυχία στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών μόλις ανακοινώθηκαν τα νέα κρούσματα κοροναϊού είναι έκδηλη, γιατί ο αρχικός φορέας του ιού -ο οποίος δεν γνώριζε ότι είχε μολυνθεί- ενδέχεται να έχει κολλήσει άγνωστο ακόμα αριθμό ανθρώπων. Για το λόγο αυτό, η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση και μεγάλη προκειμένου να γίνουν οι ιχνηλατήσεις των επαφών του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από