Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος για τις αλλαγές που έρχονται στο Δημόσιο με την άρση των περιοριστικών μέτρων.

«Το δημόσιο μπαίνει σε μια νέα φάση, οι αλλαγές είναι σχετικά μικρές αλλά θα επικαιροποιούνται σε σχέση με τη γενικότερη υγειονομική εξέλιξη», δήλωσε ο Υφυπουργός και εξήγησε πως αρχικά θα αλλάξουν οι ώρες προσέλευσης των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά όχι ο τρόπος εξυπηρέτησης του πολίτη, που γίνεται πλέον χωρίς φυσική παρουσία, αλλά ηλεκτρονικά.

«Το δημόσιο τις τελευταίες εβδομάδες έχει δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο και θα ανταπεξέλθει στις νέες αυξημένες ανάγκες», τόνισε ο κ. Λιβάνιος.

Αναφορικά με το άνοιγμα των υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων, εξήγησε πως πρόκειται για τα ανοιχτά γήπεδα, τα οποία από Δευτέρα θα είναι και πάλι στη διαθεσιμότητα του πολίτη.

Για τις άδεις ειδικού σκοπού, επεσήμανε πως αυτές συναρτώνται άμεσα με το άνοιγμα των σχολείων και όσο αυτά δεν ανοίγουν, η άδεια θα παραμένει σε ισχύ.

Αναφέρθηκε και στην εξ αποστάσεως απασχόληση για την οποία υποστήριξε πως «είχε καλύτερα αποτελέσματα απ’ ό, τι περιμέναμε», ενώ την ίδια στιγμή ετοιμάζεται πλαίσιο ώστε να παγιωθεί τουλάχιστον στις υπηρεσίες γραφείου.