Το πρώτο διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού για την πόλη των Αθηνών, με επίλυση γρίφων, εικονική περιήγηση και δώρα για τους συμμετέχοντες ξεκινά αύριο με διοργανωτές το Δήμο Αθηναίων και το Δίκτυο Πολιτισμού Athens Culture Net.

Το παιχνίδι θα παίζεται ζωντανά για δύο πενθήμερα, από τις 29 Απριλίου ως τις 3 Μαΐου και από τις 6 ως τις 10 Μαΐου, μεταξύ 18.30 και 21.30. Πληκτρολογώντας τη διέυθυνση www.athensculturenet.com  οι παίκτες θα εισέρχονται σε ένα ψηφιακό περιβάλλον όπου καθημερινά θα παρουσιάζονται προς επίλυση πέντε γρίφοι, ερωτήσεις, παιχνίδια γνώσεων και παρατηρητικότητας, σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα κ.ά.. Για να τα λύσουν, θα πρέπει να αναζητήσουν πληροφορίες και υλικό από τις ιστοσελίδες του Δήμου Αθηναίων, των φορέων- μελών του Athens Culture Net  και από τις εικόνες της πόλης, όπως αυτές παρουσιάζονται στους διαδικτυακούς χάρτες και στο street view της Google. Με διασκεδαστικό τρόπο και με σασπένς ενός escape room οι συμμετέχοντες θα επισκέπτονται διαδικτυακά πολιτιστικούς οργανισμούς και γειτονιές και θα ενημερώνονται για την ιστορία, την αρχιτεκτονική, το σύγχρονο και το παλιό πρόσωπο της Αθήνας, ανακαλύπτοντας άγνωστα αξιοθέατα και διεκδικώντας δώρα.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, “η συμμετοχή είναι δωρεάν, με απεριόριστο αριθμό παικτών, αποκλειστικά όμως στις συγκεκριμένες ώρες και ημέρες, ώστε να τηρούνται οι κανόνες και να διασφαλίζεται η συλλογικότητα ενός αληθινού παιχνιδιού. Για να προχωρήσει ο παίκτης στον επόμενο γρίφο θα πρέπει να έχει βρει την απάντηση στον προηγούμενο ενώ για να ολοκληρώσει την ημέρα θα πρέπει να λύσει σε όλους τους γρίφους”. Κάθε μία ώρα θα δίνεται βοήθεια από τους διαχειριστές για την επίλυση των πιο δύσκολων γρίφων ενώ ο παίκτης που θα ολοκληρώσει με τον καλύτερο χρόνο και τις πέντε ημέρες του πρώτου κύκλου του παιχνιδιού θα κερδίσει ένα tablet. Οι τέσσερις επόμενοι θα αποκτήσουν δωρεάν εισιτήρια για να επισκεφθούν τα Μουσεία Μπενάκη και το Εθνικό Θέατρο και να αποκτήσουν καταλόγους της Μόνιμης Συλλογής του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από