Πριν από λίγο η Toyota έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες και πληροφορίες για το νέο μικρό SUV της, το Yaris Cross . Το νέο μοντέλο εισέρχεται στην καρδιά της πιο δημοφιλούς κατηγορίας, των μικρών SUV, με βασικούς αντιπάλους το Nissan Juke, το Renault Captur, το VW T–Cross κ.α.

Το νέο μοντέλο που πατάει στη νέα  πλατφόρμα GAB αγγίζει σε μήκος τα 4.18 μέτρα (+240 χλστ σε σχέση με το απλό Yaris), το πλάτος στα 1.76 μέτρα (+20 χλστ.) και το ύψος στα 1.56 μέτρα. Το  μεταξόνιο, ορίζεται στα 2.56 μέτρα.

Σύμφωνα με την ιαπωνική σχολή, το νέο μοντέλο θα έχει ιδιαίτερα άνετη καμπίνα, θα φέρει όλα τα συστήματα ψηφιοποίησης, τεχνολογίας, συνδεσιμότητας, ενώ, θα φέρει και ιδιαίτερα πρακτικό χώρο φόρτωσης.

Το Yaris Cross είναι αμιγώς υβριδικό με σύμμαχο το νέο  1.500άρη  Dynamic Force Hybrid σύστημα με απόδοση 120 ίππους. Θα είναι ιδιαίτερα οικονομικό με τις εκπομπές ρύπων να είναι κάτω από τα 100 γρ.CO2/χλμ. Θα φέρει και σύστημα τετρακίνησης AWD–i ενώ, σε  κανονικές συνθήκες, το μικρό θα είναι δικίνητο.