Πρόκειται για τη δεύτερη πλέον γενιά του, ,με φουλ συνδεσιμότητα , συστήματα ενημέρωσης και συστήματα υποβοήθησης. Εκτός από το πιο κομψό αμάξωμα του, το νέο μοντέλο προσφέρεται από νέα κινητήρια συστήματα , μια νέ ρυθμισμένη ανάρτηση και πολλές καινοτομίες από μεγαλύτερες κατηγορίες, προσφέροντας πρωτόγνωρη αίσθηση ελέγχου, άνεσης και ασφάλειας στην κατηγορία.

Το νέο Audi A3 Sedan αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στους ευρωπαϊκούς δρόμους το καλοκαίρι του 2020.

Το νέο μοντέλο θα αγγ΄ζιει σε μήκος τα 4,5 μέτρα, θα είναι πιο άνετο στο εσωτερικό του ενώ ο χώρος αποσκευών αγγίζει σε όγκο τα 425 λίτρα.

Στο εσωτερικό του και συγκεκριμένα στο ταμπλό φέρει οθόνη αφής MMI διαγώνιο 10,1 ιντσών και είναι διαισθητική στη λειτουργία. Ως στάνταρ, περιλαμβάνει κατανόηση χειρόγραφου τρόπου αναζήτησης καθώς και έλεγχο φυσικής γλώσσας που προαιρετικά αξιοποιεί τις δυνατότητες του cloud. Το Audi virtual cockpit, σε διάσταση 10,25 ιντσών είναι στάνταρ και στη βασική έκδοση, παρέχοντας κορυφαία ψηφιακή εμπειρία στον οδηγό. Στο μεγαλύτερο Audi virtual cockpit plus, με διάσταση 12,3 ίντσες, προσφέρεται επιλογή από τρεις διαφορετικές προβολές, συμπεριλαμβανομένων σπορ γραφικών με ιδιαίτερα δυναμική διάταξη.

Το σύστημα infotainment στο νέο Audi A3 Sedan  διαθέτει την τελευταία γενιά της πλατφόρμας ψυχαγωγίας MIB 3. Η υπολογιστική της ισχύς είναι δέκα φορές υψηλότερη από αυτή του προγενέστερου συστήματος MIB 2. Το νέο MIB 3 λειτουργεί με Online Μονάδα Συνδεσιμότητας (OCU), η οποία είναι εξοπλισμένη με ενσωματωμένο eSIM και μονάδα Wi-Fi για τις κινητές συσκευές των επιβατών

Το νέο Audi A3 Sedan στο λανσάρισμα θα διατίθεται με μια επιλογή δύο κινητήρων TFSI και ενός κινητήρα TDI. Ένα κοινό στοιχείο είναι η υψηλή απόδοση. Ο 35 TFSI, ένας βενζινοκινητήρας άμεσου ψεκασμού 1,5 λίτρων, παράγει 150 ίππους και διατίθεται σε δύο συνδυασμούς – με ένα νέο εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή με το αυτόματο S tronic επτά σχέσεων.

Επίσης, θα υπάρχει και έκδοση με το ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt.  O πετρελαιοκινητήρας 2.0 TDI με 150 ίππους συνδυάζεται επίσης με ένα επτά σχέσεων S tronic.