Το ψηφιακό κόμμα μπήκε ξανά στο προσκήνιο για το Κίνημα Αλλαγής: στην τηλε-συνεδρίαση του κεντροαριστερού Πολιτικού Συμβουλίου που αναμένεται την Τετάρτη το μεσημέρι, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης θα παρουσιάσει τις νέες διαδικασίες, ώστε η Κεντροαριστερά να μπει για τα καλά στην ψηφιακή εποχή.

Το σκεπτικό αφορά την ενοποίηση των δομών, έτσι ώστε οι τοπικές οργανώσεις, οι τομείς και η κοινοβουλευτική ομάδα να έχουν διαρκή επικοινωνία και σύγχρονη ενημέρωση.

Ήδη, το επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη κάνει τον πρωινό καφέ μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ ζωντανά, μέσω zoom, γίνεται και η εβδομαδιαία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Επί της ουσίας, η συνεδρίαση δεν θα έχει σημαντικές συγκρούσεις, καθώς εν μέσω πανδημίας τα εσωκομματικά μαχαίρια έχουν μπει στην θήκη τους -η στάση που τηρεί αυτό το διάστημα ο κεντροαριστερός φορέας, άλλωστε, δεν έχει σκοντάψει σε σημαντικές εσωτερικές διαφωνίες.

Η Φώφη Γεννηματά, αναμένεται να συνεχίσει την τακτική της “υπεύθυνης αντιπολίτευσης”, με συναινετικές προτάσεις για την στήριξη του ΕΣΥ, πίεση υπέρ των απασχολούμενων που έχουν πληγεί από τις συνέπειες της κρίσης και κριτική για θέματα όπως τα voucher των επιστημόνων.

Παράλληλα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα μιλήσει για την απουσία εκπροσώπων του κόμματος από τα τηλεοπτικά πάνελ, τακτική που δυσκολεύει την επικοινωνία με την βάση.