Ξεπέρασε το φράγμα των 5.000 ο αριθμός των νεκρών από το νέο κοροναϊό, στο Ηνωμένο Βασίλιειο μετά την καταγραφή 439 νέων θανάτων το τελευταίο 24ωρο.

Τα κρούσματα έφτασαν τις 51.608 – από 47.806 χθες – καθώς η Βρετανία εξακολουθεί να πλήττεται από τη θανατηφόρα νόσο.

Ο συνολικός αριθμός νεκρών στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει ανέλθει στις 5.373, μετά από τους 439 νέους θανάτους που καταγράφηκαν στα νοσοκομεία το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

Ωστόσο, η «The Sun», αναφέρει ότι ο πραγματικός αριθμός είναι υψηλότερος τουλάχιστον κατά 40 θανάτους καθώς στον επίσημο απολογισμό δεν περιλαμβάνονται οι άνθρωποι που πέθαναν εκτός νοσοκομείων.

Πάντως με βάση τη σημερινή καταγραφή ο αριθμός των νέων θανάτων εμφανίζεται μειωμένος για δεύτερη συνεχή μέρα, ωστόσο όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα αυτό είναι το ίδιο μοτίβο με την περασμένη εβδομάδα που υποδεικνύει πιθανά σφάλματα καταγραγής στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Το NHS επιβεβαίωσε σήμερα ότι 403 ακόμη άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Αγγλία ηλικίας μεταξύ 35 και 106 ετών, με τους 15 αυτούς να μην έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Στη Σκωτία πέθαναν δύο ακόμη άνθρωποι, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών σε 222.

Η Ουαλλία μετρά 193 νεκρούς ύστερα από την καταγραφή 27 νέων θανάτων, ενώ τα στοιχεία για τη Βόρεια Ιρλανδία δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από