Το νέο Corsa-e, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο έχει κάτω από το καπό του έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 136 ίππους ενώ, η ροπή του αγγίζει τα 260 Nm.  Σε επιδόσεις, το νέο μοντέλο μπορεί να επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 8,1 δλ. ενώ η τελική του τερματίζει στα 150 χλμ./ώρα. Οσόν αφορά την κατανάλωση του σε ηλεκτρική ενέργεια, σύμφωνα με το εργοστάσιο,   είναι 17,0 kWh/100 χλμ..

Φυσικά, το μεγάλο του πλεονέκτημα ότι οι εκπομπές CO2 είναι μηδενικές. Το γερμανικό μοντέλο αποθηκεύει την ηλεκτρική του ενέργεια σε μια μπαταρία  ιόντων λιθίου χωρητικότητας 50 kWh. Μετά από μια πλήρη φόρτιση το νέο Corsa-e μπορεί να προσφέρει την εξαιρετική αυτονομία των 330 χλμ. Η εγγύηση της μπαταρίας είναι για οκτώ χρόνια. Για την φόρτιση του υπάρχουν οι εξής λύσεις. Στην πρώτη περίπτωση, και εφόσον το αυτοκίνητο φορτίζεται στο σπίτι, υπάρχει ο επιτοίχιος πίνακας, ο οποίος μπορεί να φορτίσει το Corsa-e φορτίζεται σε μόλις 5 ώρες. Αν, ο οδηγός βρίσκεται και σε ταξίδι, τότε, υπάρχει και η λύση με το καλώδιο τύπου «mode 3» που επιτρέπει τη φόρτιση σε έναν συμβατικό φορτιστή AC (εναλλασσόμενο ρεύμα). Σε αυτή την περίπτωση, και μέσα σε μια ώρα μπορεί να του εξασφαλίσει αυτονομία 100 επιπλέον χιλιομέτρων.

Οι σταθμοί φόρτισης DC (συνεχές ρεύμα), που θα αποκτήσουν στο μέλλον με μεγαλύτερη πυκνότητα στους δρόμους και τους δήμους είναι η πιο ταχύτερη λύση. Εδώ, το Corsa-e μπορεί να φορτίσει το 80% της χωρητικότητάς της σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Το Corsa-e Selection είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο μοντέλο, το οποίο έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει τέσσερις επιβάτες. Ο εξοπλισμός του είναι πληρέστατος, και εκτός από τα υποχρεωτικά συστήματα ασφαλείας – όπως οι έξι αερόσακοι – περιλαμβάνει πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης, όπως είναι το  σύστημα αυτόνομης πέδησης με αναγνώριση πεζών, τιν αισθητήρα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, την  αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων κ.α. Ο οδηγός ενημερώνεται από το σύστημα πολυμέσων μέσω μιας οθόνης αφής 7 ιντσών, ενώ, φέρει όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες που έχουμε γνωρίσει και στην συμβατική έκδοση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από