Η εικόνα που επισυνάπτω –αν και δεν μου αρέσει το «πρώτο πρόσωπο» σε άρθρο ή σχόλιο- είναι χαρακτηριστική για το τι συμβαίνει σε διάφορους  χώρους που φαίνεται ότι δεν κατανοούν την κρισιμότητα των στιγμών και την ανάγκη να τηρηθούν τα μέτρα. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη πρωί της Παρασκευής 3 Απριλίου 2020 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών με  αυτόπτες μάρτυρες δεκάδες πολίτες.

Η εικόνα «μιλάει» από μόνη της και δεν χρειάζονται ιδιαίτερα σχόλια. Εξάλλου όπως λένε και οι Κινέζοι μια φωτογραφία ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Αυτό που βλέπει κανείς είναι άκρως επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία με βάση τα όσα έχουν πει οι επιστήμονες, ο κ. Τσιόδρας κάθε απόγευμα μαζί με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά.

Αυτή η εικόνα νομίζω θα πρέπει να τους ταρακουνήσει λίγο, καθώς δεν είναι μόνο οι λαϊκές, οι παραλίες, οι τράπεζες, κ.α. Είναι επιεικώς απαράδεκτη και μάλιστα σε κλειστό χώρο, όπου δεν τηρούνται οι αποστάσεις.

Οι δικαστές, οι εισαγγελείς, οι δικηγόροι, οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι αστυνομικοί και όσοι εργάζονται στα δικαστήρια είναι άνθρωποι και λόγω της κρισιμότητας των στιγμών θα πρέπει να προβληματίσει τους αρμόδιους.

Υπήρξε προ ημερών μεγάλη συζήτηση για την εικόνα με τους ηλικιωμένους έξω από τις τράπεζες  ή με τον συνωστισμό σε διάφορα σημεία.

Προφανώς υπάρχει θέμα με τις προθεσμίες σε διάφορες δίκες και είναι αυτονόητο η δικαιοσύνη πως δεν πρέπει να κατεβάσει ρολά. Υπάρχουν τρόποι να προχωρήσει η λειτουργία της δικαιοσύνης με τις απαραίτητες προφυλάξεις και με σεβασμό στα μέτρα που ελήφθησαν.

Ταυτόχρονα όμως είναι υποχρέωση  της Πολιτείας και των αρμοδίων οργάνων της να φροντίσει να περιφρουρήσει και την υγεία όσων εργάζονται στα δικαστήρια.

Και μόνο αυτή η εικόνα δίνει ένα αρνητικό μήνυμα.

Ας φροντίσουν να λύσουν το πρόβλημα.