Πολίτες σχημάτισαν και σήμερα Τετάρτη ουρές έξω από τις τράπεζες, παρά τις συστάσεις και τα μέτρα περιορισμού για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Πολίτες διαφόρων ηλικιών από το πρωί πήγαν στις τράπεζες είτε για τις συντάξεις τους, είτε για την πληρωμή λογαριασμών και την τακτοποίηση των υποχρεώσεών τους, είτε για ρυθμίσεις δανείου, καθώς αρκετοί από αυτούς δεν μπορούν ή δεν γνωρίζουν πώς να το κάνουν ηλεκτρονικά.

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω περιορισμών, χρονικών και αριθμητικών, στις μετακινήσεις, αν και απέκλεισε το ενδεχόμενο καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Ο ΣΚΑΪ βρέθηκε από νωρίς έξω από τραπεζικό κατάστημα στην Καλλιθέα όπου ήδη πολίτες από τις 6.30 πριν καλά καλά ανοίξει, έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη ουρά.

Ο αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι και σήμερα αστυνομικοί θα βρίσκονται έξω από τράπεζες για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι από την Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, δεν πραγματοποιούνται στα καταστήματα με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές:

1. Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ. Εννοείται ότι όποιος επιθυμεί να προχωρήσει σε ανάληψη μεγαλύτερου ποσού μπορεί να το πράξει είτε μέσω ΑΤΜ είτε μέσω του γκισέ.

2. Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ θα πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

3. Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λ.π) θα εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS). Στο Δίκτυο Καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

4. Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) θα πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Όπως συστήνει στους συναλλασσόμενους η ΕΕΤ, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους να αξιοποιήσουν τη χρεωστική κάρτα της τράπεζάς τους και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της Τράπεζας συνεργασίας τους.