Για άλλη μία φορά, ο Νίκος Χαρδαλιάς προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει πιο αυστηρά μέτρα προστασίας για τον κοροναϊό, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά και τη σύνεση των πολιτών στην απαγόρευση κυκλοφορίας.

«Περίπατοι και βόλτες μακριά από τα σπίτια μας για ώρες και όχι για λεπτά επιβαρύνουν τα δεδομένα και εξυπηρετούν τον ιό», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και σε 22 πολίτες που επέστρεψαν από το εξωτερικό και βρέθηκαν από την Αστυνομία να έχουν παραβιάσει την επιβεβλημένη καραντίνα 14 ημερών.

Διαφορετικό το φετινό Πάσχα

Ο υφυπουργός έκανε λόγο και για όσα λέγονται για το φετινό Πάσχα τις τελευταίες μέρες, περνώντας και αυτό το μήνυμα ότι ο εορτασμός θα είναι λιτός και θα γίνει από το σπίτι.

«Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό, δεν θα πάμε στο χωριό, δεν θα σουβλίσουμε αρνιά με φίλους, δεν θα πάμε σε εκκλησίες».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι αυτά τα μέτρα είναι απαραίτητα για να διασφαλιστεί ότι όλοι μας θα γιορτάσουμε υγιείς με τους δικούς μας το επόμενο Πάσχα

Κλείνει η μονάδα 5 της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε επίσης ότι αναστέλλεται η λειτουργία του εργοταξίου της μονάδας 5 της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία.

Ήδη, τα υπόλοιπα εργοστάσια της ΔΕΗ στην περιοχή μόνο με το απαραίτητο προσωπικό.

Έλεγχοι

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και σε στατιστικά στοιχεία των ελέγχων που έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ιχνηλατήσει 324 θετικά κρούσματα κοροναϊού.

Όσον αφορά στις επιστροφές Ελλήνων του εξωτερικού, έχουν καταχωρηθεί συνολικά 172 πτήσεις εξωτερικού και έχουν ελεγχθεί κατά την αποβίβασή τους 6.679 άτομα.

Στη συνέχεια, η Αστυνομία πραγματοποίησε 4.697 ελέγχους για να δει αν όσοι επέστρεψαν από το εξωτερικό τηρούν την 14ήμερη καραντίνα. Οι περισσότεροι (3.109) από αυτούς τους ελέγχους πραγματοποιήθηκαν στην Αττική, ενώ βρέθηκαν 22 πολίτες που έχουν παραβιάσει την καραντίνα.

83 άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο στην Αθήνα: 22 από αυτούς είναι θετικοί στον κοροναϊό, ενώ 61 μπήκαν οικειοθελώς σε καραντίνα για να προστατέψουν τους δικούς τους.

Τέλος, 160 συμπολίτες μας στη Θράκη, οι οποίοι επέστρεψαν και αυτοί από το εξωτερικό, περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους.