Η πρώτη γενιά κέντρισε το ενδιαφέρον με την χαριτωμένη εμφάνιση του. Κατάφερε να κλέψει εκατομμύρια αγοραστές, και σήμερα, η σκυτάλη παραδίδεται στη δεύτερη γενιά, που δείχνει ότι, οι γραμμές του, το τεχνολογικό του υπόβαθρο, οι χώροι του κ.α. σημεία έχουν ωριμάσει, ακολουθώντας τις επιταγές της δημοφιλούς κατηγρίας με το παραπάνω. Ποια είναι λοιπόν τα στοιχεία στο νέο Nissan Juke που ήδη κυκλοφορεί στην Ελλάδα: .Tο μικρό crossovers έχει μήκος 4,2 μέτρα, ύψος1,59 μέτρα και πλάτος 1,8 μέτρα.

Προσφέρει πολύ περισσότερο χώρο για τους πίσω επιβάτες  ενώ ο χώρος αποσκευών των  422 λίτρων, είναι μεγαλύτερος κατά 20% από το προηγούμενο. Ξεχωρίζει η πανταχού παρόν συνδεσιμότητα αλλά και το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης ProPILOT. Θα προσφέρει όλα τα συστήματα τεχνολογία ψυχαγωγίας και οδηγικής υποστήριξης που προσφέρει το NissanConnect. Το ProPILOT , μέρος της ημιαυτόνομης οδήγησης μπορεί να επιταχύνει και να επιβραδύνει το όχημα, χωρίς τους χειρισμούς του οδηγού – κοινώς όλα πραγματοποιούνται αυτόματα – διατηρώντας την σωστή απόσταση και ταχύτητα, πάντα εντός της λωρίδας κυκλοφορίας.

 Η γκάμα των μοτέρ ποντάρει στον επιτυχημένο τρικύλινδρο κινητήρα , 1.000αρη βενζίνης, DIG-T, με ισχύ 117 ίππους θα είναι διαθέσιμο ένα 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, ή εναλλακτικά με ένα σπορ κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DCT) 7 ταχυτήτων με paddles.  Σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία οι τιμές του ξεκινούν από τα 17.900€ για την αρχική έκδοση Energy με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων και από τις 20.900€ με το αυτόματο κιβώτιο επτά ταχυτήτων DCT (διπλού συμπλέκτη), στην έκδοση Acenta.