Η Νότια Κορέα κατέγραψε χθες 146 νέα κρούσματα του κοροναϊού, τον υψηλότερο αριθμό της εβδομάδας, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές Αρχές, ενώ τις τελευταίες ημέρες η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με αύξηση στα «εισαγόμενα» περιστατικά από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) δε διευκρίνισαν πόσα από τα νέα κρούσματα της Παρασκευής είναι «εισαγόμενα» καθώς συνεχίζονται οι έρευνες και η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Ο ημερήσιος απολογισμός ανεβάζει το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα σε 9.478, σύμφωνα με τα KCDC.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 5, στους 144.

Η χώρα ανακοινώνει παρόμοια στοιχεία ημερήσιας εξάπλωσης τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μειωμένα από το υψηλό των 900 και πλέον κρουσμάτων στα τέλη Φεβρουαρίου.

Από τα 9.478, τα 363 χαρακτηρίζονται «εισαγόμενα» κρούσματα, με βάση τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία.

Η πρόσφατη αύξηση των «εισαγόμενων» κρουσμάτων ώθησε τις Αρχές να επιβάλουν πιο αυστηρούς κανόνες εισόδου στη χώρα για τους ταξιδιώτες από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Τα 64 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν στις 22 Μαρτίου είναι ο χαμηλότερος αριθμός από τις 29 Φεβρουαρίου, όταν καταγράφονταν 909 κρούσματα μόλυνσης.

Η πανδημία του κοροναϊού στην Ταϊλάνδη

Παράλληλα, η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε 109 νέα κρούσματα, με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 1.245, καθώς και το θάνατο ενός ακόμα ανθρώπου λόγω του κοροναϊού.

Συνολικά 6 άνθρωποι στη χώρα έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της πανδημίας.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)