H Hyundai εξηλεκτρίζει τα μοντέλα της με ταχύτατους ρυθμούς. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η κορεάτικη φίρμα φιλοδοξεί έως το 2025 να προσθέσει στην γκάμα της 23 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Για αυτό το λόγο το ηλεκτρικό της σχέδιο θα  στοιχίσει περίπου 76 δις ευρώ σε βάθος 5ετίας (αφορά συνολικά τις εταιρείες Hyundai – Kia – Genesis).

Υπολογίζει ότι, έως το 2025 οι πωλήσεις των ηλεκτρικών της μοντέλων θα ξεπεράσουν το μισό εκατομμύριο μονάδες. Επίσης, η κορεάτικη φίρμα θα προσθέσει και δύο μοντέλα με κυψέλες καυσίμου – υδρογόνου, μια τεχνολογία που παραμένει ακόμη στα …αζήτητα.

Πάντως, στην αγορά κυκλοφορεί ήδη η υβριδική εκδοχή του Hyundai Kona .

Το νέο μοντέλο, το Hyundai Kona Hybrid έχει μήκος 4,16 μέτρα, είναι ένα άνετο μοντέλο, για μια οικογένεια με όλα τα τεχνολογικά στοιχεία που διέπουν και τις εκδόσεις βενζίνης. Σημείο αναφοράς το νέο υβριδικό σύνολο, που αποτελείται από έναν ατμοσφαιρικό 1.6 GDI ισχύος 105 ίππων που συνεργάζεται με έναν ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 43,5 ίππων.

Η ηλεκτρική ενέργεια παρέχεται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου , η οποία φορτίζεται τόσο από εξωτερική πηγή – πρίζα – ενώ διαθέτει και σύστημα ανάκτησης ενέργειας, από το φρενάρισμα. Το υβριδικό σύνολο αγγίζει σε ισχύ τους 141 ίππους με τη ροπή να είναι στα 265 Νm. Η μέση κατανάλωση καυσίμου, σύμφωνα με το εργοστάσιο θα είναι στα 3,9 λίτρα. Όσο για τις επιδόσεις του, το υβριδικό Kona υπόσχεται τελική ταχύτητα 160χλμ/ώρα, ενώ, από στάση θα πιάνει τα 100χλμ/ώρα σε 11΄΄.