Εντατικούς ελέγχους στην αγορά για την πάταξη της αισχροκέρδειας διενεργούν καθημερινά μικτά ελεγκτικά κλιμάκια των αρμόδιων υπηρεσιών από στελέχη του υπουργείο Ανάπτυξης, της Αστυνομίας και της Περιφέρειας Αττικής.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, αρκετοί εκμεταλλευόμενοι τον δικαιολογημένο πανικό του κόσμου έστησαν πάρτι τινάζοντας στα ύψη τις τιμές από μάσκες, απολυμαντικά, φάρμακα και τρόφιμα.

Με το κόλπο της τεχνητής έλλειψης οι επιτήδειοι βρήκαν την ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία.

Την ίδια στιγμή, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο πρώτο πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ που καταβλήθηκε χθες σε εταιρεία αντισηπτικών για αισχροκέρδεια.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι «δεν είναι ώρα για αρπαχτές, όποιος δεν το έχει καταλάβει θα το πληρώσει».

Έφτασε η πρώτη «καμπάνα» για αισχροκέρδεια

«Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης, κατ´εφαρμογήν της προσφάτου νομοθεσίας για την πάταξη της αισχροκέρδειας εν μέσω κοροναϊού, υπέγραψαν την πρώτη απόφαση για επιβολή προστίμου ύψους 50.000 ευρώ σε εταιρία εμπορίας αντισηπτικών».

Αυτό γνωστοποιήθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με ανάρτηση στο twitter.

Και τηλεφωνικές καταγγελίες

Αρκετές φορές ο υπουργός Ανάπτυξης, Α. Γεωργιάδης έχει υπογραμμίσει ότι όποιος διαπιστώνει αισχροκέρδεια να το καταγγέλλει στη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή στην τηλεφωνική γραμμή 1520 και θα γίνεται άμεσα έλεγχος.