Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να κλείσουν οι λαϊκές αγορές στην περίπτωση που παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού άφησε ο  υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας χθες στο MEGA ανέφερε εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα «το επόμενο βήμα είναι κλείσουν και οι λαϊκές».

Από την Δευτέρα 23 Μαρτίου εφαρμόζονται τα νέα μέτρα στη λειτουργία των λαϊκών αγορών, όπου η απόσταση μεταξύ των πάγκων πρέπει να είναι 5 μέτρα ενώ βάσει των μέτρων που έχουν αποφασιστεί έχουν μειωθεί κατά 50% ανά κλάδο οι παραγωγοί.

Επίσης έως τι 25 Απριλίου ανεστάλη προσωρινά η δραστηριότητα στις λαϊκές αγορές όσων κλάδων απαιτείται η μετακίνηση από Περιφέρεια σε Περιφέρεια σε όλη την Επικράτεια.

Στη Θεσσαλονίκη οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών των Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών και του σωματείου μικροπωλητών αποφάσισαν από αύριο 26 Μαρτίου και εναλλάξ ανά εβδομάδα οι πωλητές λαϊκών αγορών να προσέρχονται με τη διαδικασία μονά/ζυγά.