Οι Ηρωες της Ελληνικής Επανάστασης

  • Πρωτογενές ερευνητικό υλικό
  • Χρονολόγιο
  • Χάρτες και ξεχωριστό τμήμα τεκμηρίων
  • Πλούσια εικονογράφηση

Σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις

Αυτή την εβδομάδα

Οι Κληρικοί του Αγώνα

Παλαιών Πατρών Γερμανός, Ιγνάτιος Ουγγροβλαχίας, Νεόφυτος Βάμβας

Οι παπάδες της Επανάστασης: ποιοι ήταν και τι προσέφεραν

Ο νεοελληνικός διαφωτισμός, ο κλήρος και η συμβολή του στην εθνεγερσία

Μύθοι και πραγματικότητες: το κρυφό σχολειό, και το λάβαρο της Εξέγερσης

Μαζί

Ανθολόγιο

Γ’ & Δ’ Δημοτικού

Το βιβλίο-σταθμός της σύγχρονης ελληνικής εκπαίδευσης, που διδάχτηκαν γενιές και γενιές!

Το θρυλικό βιβλίο με ποιήματα, παραμύθια, και αποσπάσματα έργων κορυφαίων συγγραφέων, που βοήθησε τους μαθητές να αγαπήσουν τη λογοτεχνία και να αναπτύξουν τη σκέψη και να καλλιεργήσουν τον γραπτό και προφορικό λόγο τους!

Στο Ανθολόγιο για τους μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης του Δημοτικού, ο Πρόλογος επισημαίνει ότι το βιβλίο περιλαμβάνει «διαλεγμένα κομμάτια απ’ το θησαυρό της λογοτεχνίας».

O στόχος του Ανθολογίου, το οποίο εισήχθη στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση το 1975 και δεν αντικαταστάθηκε παρά το 2006, είναι να δημιουργήσει, παιδιά που θα είναι σε θέση να απολαύσουν ενεργητικά τη λογοτεχνία και δι’ αυτής της οδού να μάθουν να την αξιοποιούν ως το βιωματικό μορφωτικό αγαθό που συμβάλλει στη γλωσσική και συναισθηματική καλλιέργεια, στην ανάπτυξη της φαντασίας και της κριτικής σκέψης, στην κατανόηση της ανθρώπινης φύσης και του κόσμου που μας περιβάλλει, στην αυτογνωσία, στη διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων – εντέλει, και με μία λέξη, στον πολιτισμό.

Στο Ανθολόγιο, παρουσιάζονται αξιανάγνωστα μέχρι σήμερα κείμενα σημαντικών εκπροσώπων της ελληνικής λογοτεχνίας, τα οποία, μεταξύ άλλων, υπογράφουν ο Βασίλης Ρώτας, ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου, ο Κώστας Βάρναλης, ο Γεώργιος Δροσίνης, ο Τέλλος Άγρας, ο Κ. Γ. Καρυωτάκης, ο Γρηγόριος Ξενόπουλος, ο Δημήτρης Ψαθάς, ο Ευγένιος Σπαθάρης, η Πηνελόπη Δέλτα, ο Ανδρέας Καρκαβίτσας, ο Γεώργιος Βιζυηνός, ο Στράτης Μυριβήλης, ο Διονύσιος Σολωμός κ.ά. Τα έντεχνα αυτά κείμενα συνδυάζονται με δημοτικά τραγούδια, γλωσσοδέτες και μαντέματα, λαϊκά παραμύθια και παραδόσεις, με το τελικό αποτέλεσμα να απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί πληκτικό και να διεκδικεί την αναγνώριση της αισθητικής του αξίας, την οποία επιπλέον υπηρετούν τα διακοσμητικά σχέδια του ζωγράφου και χαράκτη Γιώργη Βαρλάμου.

Εν κατακλείδι, ο σκοπός του Ανθολογίου συμπυκνώνεται στο ποίημα «Ο θαλασσοπόρος» που περιλαμβάνεται στον τόμο:

Ας θυμηθούμε οι ενήλικες το παιδί που υπήρξαμε ως πηγή από όπου θα αντλήσουμε δύναμη και αντοχή, ας μάθουμε στα παιδιά μας ότι η ζωή είναι ωραία όταν μπορείς να γνωρίσεις τον κόσμο βουλιαγμένος στην πολυθρόνα σου, ξαπλωμένος στο κρεβάτι σου, καθισμένος οπουδήποτε υπάρχει φως. Ότι, έτσι, επιβεβαιώνεται ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες που φανταζόταν τον παράδεισο σαν ένα είδος βιβλιοθήκης. Ας τους μάθουμε ότι η ρήση του Γκυστάβ Φλωμπέρ «Διάβαζε για να ζήσεις» είναι το σύνθημα που αξίζει να υιοθετήσουμε για μια ζωή μεγάλων οριζόντων.

Και

Esquire

Ο άντρας στα καλύτερά του

David Gandy. Το πιο περιζήτητο μοντέλο όλων των εποχών κλείνει φέτος τα 40 του χρόνια και παραμένει στην κορυφή του ανδρικού στυλ πιο κατασταλαγμένος από ποτέ.

Αφιέρωμα Μόδα

Ποιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν για το τι θα φορέσουμε και τι όχι. Γνωρίστε τους δημιουργικούς διευθυντές που είναι στο τιμόνι των μεγαλύτερων οίκων μόδας.

Stay healthy. Ενα μεγάλο ιατρικό αφιέρωμα.

Man at his Best

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου ήταν ο ηθοποιός που ξεχώρισε φέτος. Ολα δείχνουν ότι είναι μόνο στην αρχή.

Great Brits

Η νέα γενιά των βρετανών ηθοποιών φωτογραφίζεται φορώντας τις τάσεις της μόδας και υπόσχεται πως τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

Style alert

Ολα τα κομμάτια-κλειδιά για τη μόδα της εποχής. Το νέο navy look και οι υπόλοιπες αδυναμίες της μόδας για την άνοιξη του 2020.

Fitness

Ασκηση παντού! Κράτησε τη φόρμα σου με αυτές τις αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις εύκολα όπου και αν είσαι.

Art

Οι φωτογραφίες του Βινσέν Φουρνιέ έχουν τη δική τους θέση στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Μοντέρανς Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Time is style. O χρόνος κυλάει πιο ευχάριστα με αυτά τα ρολόγια.

 

 

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €3,90

(Συμπεριλαμβάνονται τιμές βιβλίων: «Κληρικοί στον Αγώνα»: €1,00 και «Ανθολόγιο Γ΄&Δ Δημοτικού»: €0,90)