Τα αντισηπτικά ανά πελάτη θα μειωθούν στα δύο, από τρία που ισχύει σήμερα, προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση, ανακοίνωσε  υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, επιβεβαιώνοντας τις ενδείξεις για έλλειψη στην αγορά. Άλλωστε αρκεί μόνο μια επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ για να διαπιστώσει κανείς το γεγονός.

Όπως εξήγησε ο υπουργός σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, η παραγωγή βρίσκεται σήμερα στο μέγιστο βαθμό, με 600.000 τεμάχια την ημέρα, θα τεθούν σε λειτουργία δυο ακόμη εργοστάσια παραγωγής αντισηπτικών και η ημερήσια παραγωγή συνολικά θα φτάσει τα 800.000 τεμάχια την ημέρα αλλά και πάλι θα υπάρχει έλλειμμα στην αγορά, όπου η κατανάλωση φτάνει το 1 εκατομμύριο τεμάχια.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας, ότι λόγω των μέτρων μένουμε πλέον στο σπίτι, οπότε δεν χρειάζεται τόσο πολύ το αντισηπτικό καθώς μπορούμε να πλένουμε τα χέρια μας, όπως προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι.

Δεν υπήρξαν κραυγαλέες περιπτώσεις αισχροκέρδειας

Σε ερώτηση εάν έχει διαπιστωθεί αισχροκέρδεια στην αγορά, ο υπουργός είπε πως έχουν μπει κάποια μικρά πρόστιμα, αλλά τα συνεργεία «δεν βρήκαν εξαιρετικά κραυγαλέες περιπτώσεις» και γνωστοποίησε ότι αύριο θα εκδοθεί σχετικό δελτίο Τύπου από το υπουργείο.

Σχετικά με το ωράριο, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι αύριο, μετά το υπουργικό συμβούλιο, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και θα αναλυθούν τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Η απόφαση για το διευρυμένο ωράριο ισχύει μέχρι αύριο, οπότε θα εκδοθεί νέα απόφαση που θα ισχύει από 26 Μαρτίου καθώς η 25η Μαρτίου είναι αργία.

«Είχαμε πει ότι αυξήθηκε το καθημερινό ωράριο για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και θα επανεξεταστεί η κατάσταση αναλόγως της ομαλοποίησης της αγοράς. Αυτή την Κυριακή υπήρχε στα σούπερ μάρκετ η μισή κίνηση από μια καθημερινή. Υπάρχουν δύο θέσεις, μία εκφράζεται από τους ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ και τους εργαζόμενους, που λένε ότι το διευρυμένο ωράριο είναι εξοντωτικό και μία από τους καταναλωτές, που θέλουν περισσότερες ώρες λειτουργίας. Θα εξετάσουμε τα στοιχεία και θα αποφασίσουμε. Το πρόβλημα για εμάς είναι να μην υπάρχει συνωστισμός» σημείωσε ο υπουργός.

Ο ίδιος είπε τέλος, ότι όπως έχει ενημερωθεί, έχουν γίνει προσλήψεις εργαζομένων από σούπερ μάρκετ.