Με τις εντολές του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας φαίνεται να συμμορφώνονται πλέον οι κάτοικοι της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς, αν και Σάββατο, οι δρόμοι ήταν έρημοι.

Οι πολίτες φαίνεται να «ταρακουνήθηκαν» από το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας και αποφάσισαν σήμερα να μείνουν σπίτια τους.

Από το πρωί του Σαββάτου καταγράφτηκαν πρωτόγνωρες εικόνες, με τα πάντα να έχουν «παγώσει» ενώ δεν κυκλοφορούσε «ψυχή» στους δρόμους, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που εξασφάλισε το in.gr.

Η απόφαση της κυβέρνησης για το «λουκέτο» ήταν επιβεβλημένη, καθώς ο η πλειοψηφία του κόσμου πήρε αψήφιστα τις προειδοποιήσεις των ειδικών και με το που έκλεισαν τα σχολεία, γέμισαν οι καφετέριες, τα μπαρ, οι παιδικές χαρές, οι παιδότοποι και τα εμπορικά κέντρα.

Λίγα μόνο άτομα παρατηρήθηκαν μόνο στο νότιο κομμάτι της Αθήνας και συγκεκριμένα στην παραλία Φλοίσβου, στην πλατεία Νερού και στην παραλιακή.

Φοβούμενος τους παραβάτες ωστόσο ο δήμος, φαίνεται πως τοποθέτησε κορδέλες στην Μαρίνα Φλοίσβου, ώστε να μην πλησιάζει ο κόσμος.

Ο Πειραιάς «μένει σπίτι»

Οι ίδιες συνθήκες επικρατούν και στον Πειραιά όπου συνειδητοποιημένοι πολίτες έμειναν επίσης στα σπίτια τους.

Άδειοι δρόμοι και πλατείες, άδεια και τα πλακώστρατα.