Το κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διάστημα 30 ημερών, προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού, αποφάσισαν οι ηγέτες των χωρών μελών που συνεδρίασαν μέσω τηλεδιάσκεψης.

CNBC Now

@CNBCnow

BREAKING: European Union leaders agree to close borders to incoming foreign travel due to coronavirus, Merkel says http://cnbc.com/id/106448610 

European Union leaders agree to close borders due to coronavirus

Leaders of European Union countries have agreed to close the EU’s borders in response to the coronavirus pandemic.

cnbc.com

136 people are talking about this

Επίσης, η ΕΕ θα «συντονίσει» την επιστροφή των Ευρωπαίων που έχουν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, συμφωνήθηκε να διεξαχθεί και νέα τηλεδιάσκεψη των ηγετών την επόμενη εβδομάδα.

European Commission ??

@EU_Commission

Press conference following the EU leaders’ video conference on with President @vonderleyen and @eucopresident Michel ↓https://www.pscp.tv/w/1gqxvEBeBWBJB 

European Commission @EU_Commission

Press conference on coronavirus

pscp.tv

82 people are talking about this

Για την εξέλιξη αυτή είχε προϊδεάσει η πρόεδρος της Κομισιόν από εχθές, Δευτέρα, οπότε εισηγήθηκε το κλείσιμο των συνόρων της ΕΕ.

Ειδικότερα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πρότεινε να επιβληθεί προσωρινή απαγόρευση στους αλλοδαπούς που θέλουν να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση για διάστημα 30 ημερών.

«Όσο λιγότερα τα ταξίδια, τόσο περισσότερο μπορούμε να περιορίσουμε τον ιό. Κατά συνέπεια (…) προτείνω στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων να εισάγουμε προσωρινούς περιορισμούς στα μη αναγκαία ταξίδια στην ΕΕ» ανέφερε η ντερ Λάιεν.