Διάχυτη είναι η αίσθηση στα αγγλικά ΜΜΕ ότι στη διάρκεια της ημέρας η Premier League θα ανακοινώσει «lockdown» για τα παιχνίδια της, αρχής γενομένης από το Σαββατοκύριακο. Τα ματς δεν θα αναβληθούν, αλλά θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών και με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό.

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς στο Νησί, παρότι καθυστέρησε να μεταδοθεί και λόγω της γεωγραφίας. Ωστόσο, η συγκέντρωση τόσων φιλάθλων στις εξέδρες τη δεδομένη χρονική περίοδο ελλοχεύει μεγάλους κινδύνους για τη μετάδοση του ιού.

Παρόμοιες σκέψεις για «lockdown» σε όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις της χώρας έχουν εκφράσει και κυβερνητικά στελέχη, όμως δεν τις έχουν υλοποιήσει. Απ’ ότι φαίνεται, οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες θα δράσουν πρώτοι και θα κλείσουν τις κερκίδες για τον κόσμο, ως ένα μέτρο προστασίας.

Οι προθέσεις της Premier League δεν αφορούν τη ρεβάνς Γουλβς – Ολυμπιακός στο Γούλβερχαμπντον, αφού η αναμέτρηση εντάσσεται στη δικαιοδοσία της UEFA. Για τους όρους διεξαγωγής του ματς θα αποφασίσει είτε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, είτε η αγγλική κυβέρνηση.