Κλειστά για 14 ημέρες θα παραμείνουν όλα τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα νηπιαγωγεία, τα ΙΕΚ και τα φροντιστήρια της χώρας.

Για τα έκτακτα αυτά μέτρα, αλλά και τις συνέπειες που προκύπτουν από αυτά μίλησε στο MEGA ο υφυπουργός Παιδείας και αρμόδιος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, Βασίλης Διγαλάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Διγαλάκη, το ενδεχόμενο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας είναι ανοιχτό για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ για τα ανώτερα ιδρύματα, κάτι τέτοιο βρίσκεται ήδη σε χρήση, καθώς φοιτητές και καθηγητές είναι εξοικειωμένοι με την έννοια αυτή και το e-learning.

Παρ’ όλ’ αυτά, πρέπει να γίνει σωστή προετοιμασία σε επίπεδο υποδομών, εξοπλισμού και μαθημάτων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

«Είναι ένα διάστημα που εκμεταλλευόμαστε για να είμαστε έτοιμοι», δήλωσε σχετικά.

Αναφορικά με τους φοιτητές που βρίσκονται στο εξωτερικό στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus, ισχύουν οι γενικές ταξιδιωτικές οδηγίες.

Σκοπός του Υπουργείου είναι να μη χάσουν οι μαθητές και φοιτητές την επαφή τους με το σχολείο και το πανεπιστήμιο και αυτό επιδιώκουν με τα μέτρα που λαμβάνονται.

Σχετικά με τον κοροναϊό, αυτό καθ΄ αυτόν, ο κ. Διγαλάκης υποστήριξε πως αν μειωθεί ο αριθμός μετάδοσης, τότε θα μικρύνει και η αναλογία αύξησης των κρουσμάτων, ενώ συνέστησε ατομική υπευθυνότητα, συναίσθημα κοινωνικής ευθύνης, κοινή λογική και υπακοή στις οδηγίες του ΕΟΔΥ.