Και τέταρτος άνθρωπος που είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο πέθανε τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε ο βρετανός υπουργός Υγείας. Το θύμα ήταν γυναίκα 70 ετών που είχε ήδη προβλήματα υγείας και είχε υποβληθεί σε θεραπεία στο νοσοκομείο του Wolverhampton.

Πιστεύεται ότι κόλλησε τον ιό στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της Αγγλίας, Κρις Γουίτι δήλωσε: «Λυπάμαι πολύ που αναφέρω ότι ένας τέταρτος ασθενής στην Αγγλία που έδειξε θετικό αποτέλεσμα για το COVID-19 δυστυχώς πέθανε».

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους φίλους της και ζητώ τον σεβασμό της ιδιωτικότητάς τους».

«Η ασθενής, που υποβλήθηκε σε θεραπεία στο νοσοκομείο του Royal Wolverhampton, ήταν στα 70 της χρόνια και είχε ήδη προβλήματα υγείας. Φαίνεται ότι κόλλησε από τον ιό στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει ξεκινήσει ο πλήρης εντοπισμός των επαφών».

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων λοιμώξεων στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 46 και έφτασε τα 319 άτομα τις τελευταίες 24 ώρες , σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της κυβέρνησης.

Οα ντίστοιχος αριθμός την προηγούμενη μέρα ήταν 67.