Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε για τον κορωνοϊό ο Ηλίας Mόσιαλος, καθηγητής πολιτικής της υγείας στο London School of Economics.

Σύμφωνα με τον κ. Mόσιαλο, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το μέγεθος της διασποράς, εξού δεν μπορούμε να κάνουμε ακριβή εκτίμηση για τα νέα κρούσματα του ιού: «Το νούμερο που ανακοινώθηκε σήμερα είναι ανησυχητικό, αλλά ήταν αναμενόμενο».

«Ο ΕΟΔΥ ανταποκρίθηκε άμεσα και αυτό πρέπει να κρατήσουμε», είπε ο καθηγητής και συμπλήρωσε πως υπάρχουν δύο σενάρια για τη διασπορά του ιού, με το δεύτερο να είναι και πιο ανησυχητικό αφού περιλαμβάνει μεγαλύτερη διασπορά σε περισσότερο κόσμο.

Για το κλείσιμο των σχολείων ο κ. Mόσιαλος δήλωσε: «Αν χρειαστεί να πάρουμε μέτρα, καλό είναι τα πάρουμε πριν έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Από τη στιγμή που έχεις μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και δεν είμαστε εκεί ακόμα, οι αποφάσεις θα πρέπει να είναι σαφείς στο τι θα πρέπει να γίνει».

Για το φάρμακο που δοκιμάζεται στην Κίνα, ο καθηγητής είπε ότι είναι η μόνη μας ελπίδα στο άμεσο χρονικό διάστημα, αλλά δεν ξέρουμε αν δουλεύει ακόμα.