Ερημη πόλη είναι από το πρωί της Πέμπτης η Αμαλιάδα μετά τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην πόλη.

Σχολεία, δημοτικές υπηρεσίες, αλλά και ορισμένα καταστήματα έκλεισαν. Ανοιχτό παρέμεινε μόνο το Δικαστικό Μέγαρο αφού απαιτείται σχετική απόφαση από το αρμόδιο υπουργείο.

Σύμφωνα με το patrinews, που δημοσιεύει και σχετικές φωτογραφίες, τα καταστήματα στην πόλη είναι σχεδόν άδεια και οι πολίτες εκφράζουν την ανησυχία τους για το πως θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση.

Σε εξέλιξη από χθες το βράδυ είναι η διαδικασία απολύμανσης της νοσηλευτικής μονάδας Αμαλιάδας.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την Αμαλιάδα (πηγή patrinews)

Σταμάτησαν οι εφημερίες στο νοσοκομείο – Σε καραντίνα οι γιατροί

Σταματούν οι εφημερίες της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Αμαλιάδας, όπου είχε διακομιστεί αρχικά το ένατο κρούσμα κοροναϊού, όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου, Χρήστος Χριστόπουλος.

Σύμφωνα με τον διοικητή, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται, το προσωπικό έχει μπει σε καραντίνα με απόφαση του κλιμακίου του ΕΟΔΥ που βρίσκεται από χθες στην Αμαλιάδα.

Ως εκ τούτου, όπως είπε ο διοικητής, τα άκρως επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Όσον αφορά στην διαχείριση του ένατου κρούσματος κορωνοϊού, ο Χρήστος Χριστόπουλος είπε ότι ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ για αυτές τις περιπτώσεις.

Στο μεταξύ η οφθαλμολογική κλινική στο Ρίο (24 κλίνες), στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, διαμορφώνεται έτσι ώστε να νοσηλεύσει τυχόν περιστατικά, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας. Σημειώνεται ότι δεν είχε νοσηλευόμενους οφθαλμολογικούς ασθενείς.

Όσον αφορά τις εφημερίες, σήμερα και την Κυριακή εφημερεύει όπως ήταν προγραμματισμένο το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και το Σάββατο το Ρίο. Η μόνη αλλαγή είναι η εφημερία της Παρασκευής, οπότε και θα εφημερεύει ο Άγιος Ανδρέας αντί για το Ρίο.

Εκτακτα μέτρα

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι αρχές αποφάσισαν την εφαρμογή έκτακτων προληπτικών μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού σε τοπικό επίπεδο, μετά και την επιβεβαίωση ένατου κρούσματος στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε πως κλείνουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο και πως απαγορεύονται οι συναθροίσεις (αθλητικές και καλλιτεχνικές), για τις επόμενες 48 ώρες.

Κλειστά θα μείνουν σήμερα Πέμπτη και μεθαύριο, Παρασκευή, το δημοτικό βρεφοκομείο Πάτρας, οι παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και τα ΚΑΠΗ του δήμου Πατρέων. Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, «η απόφαση ελήφθη μετά τη σχετική ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και αφορά το κρούσμα κορωνοϊού στην περιοχή».

Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν το επόμενο 48ωρο.