Με την έκθεση της Γενεύης να είναι παρελθόν, oi εταιρείες παρουσιάζουν διαδικτυακά τα μοντέλα που θα βλέπαμε στο ελβετικό σαλόνι. Ανάμεσα στις πιο δυνατές παρουσίες είναι και αυτή του πρωτότυπου DS AERO SPORT LOUNGE, μοντέλο που προβάλλει την καινοτομία και τις σχεδιαστικές “ελευθερίες” που έχει επιτρέψει η εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης.

Σύμφωνα με την DS το νέο μοντέλο έχει μήκος 5 μέτρα, προσφέροντας μια ιδιαίτερα άνετη και πολυτελή καμπίνα.

Και σε αυτό το μοντέλο επικρατεί η τεχνολογική λύση E-TENSE , όντας ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο με ισχύ 680 ίππων. Ο ηλεκτρικός κινητήρας παίρνει ενέργεια από τις μπαταρίες τελευταίας γενιάς 110kWh που βρίσκονται εγκατεστημένες μέσα στο πάτωμα του αυτοκινήτου και εξασφαλίζουν αυτονομία 650 χιλιομέτρων. Η τεχνολογία αυτή, είναι προϊόν εξελιγμένο μέσα από τους αγώνες του Πρωταθλήματος Formula E. Οι επιδόσεις του κόβουν την ανάσα: Τα 0- 100 χλμ/ώρα έρχονται από στάση σε 2,8 ΄΄

Το DS AERO SPORT LOUNGE αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι, το εσωτερικό του είναι κομμένο και ραμμένο για ταξίδια.

Μεταξύ των τεχνολογικών του εργονομιών, το νέο μοντέλο χωρίζεται σε δύο φαρδιές γραμμές δημιουργούν που εκτείνονται εμπρός από τους επιβάτεςΣτη χαμηλότερη από τις δύο, εμφανίζονται οι πληροφορίες που προβάλλει η γραμμή που βρίσκεται από πάνω.

Πέραν των δύο οθονών στις πλευρές του ταμπλό που προβάλλουν τις εικόνες από τις κάμερες που υπάρχουν σε ρόλο εξωτερικών καθρεπτών, ο κάθε επιβάτης έχει τη δική του οθόνη για το infotainment.

Ανάμεσα στα καθίσματα, το υποβραχιόνιο λειτουργεί σαν οδηγός: Διαβάζει και ανταποκρίνεται σε εντολές μέσω χειρονομιών. Εκτός από τις τεχνολογικές καινοτομίες, το νέο μοντέλο είναι πολυτελές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ζώνη στο ταμπλό και το πίσω μέρος των καθισμάτων, που είναι υπενδεδυμένα με ένα υφαντό πλεκτό σαν από ψάθινη μαρκετερί. Το υλικό αυτό έχει τη ζεστασιά ενός χειροποίητου, ενώ την ίδια στιγμή δίνει μια μοναδική αίσθηση πολυτέλειας.