Την προσπάθεια της Άγκυρας να διαστραφεί η πραγματικότητα και να εμφανιστούν οι συγκεντρωμένοι στα ελληνοτουρκικά σύνορα ως πρόσφυγες από το Ιντλίμπ, αποκαλύπτει η κάμερα του MEGA.

Οι συγκεντρωμένοι δεν είναι, όπως αποδεικνύεται, πρόσφυγες από τη Βόρεια Συρία, αλλά Αφγανοί μετανάστες που ζουν χρόνια στη γείτονα, πολλοί μάλιστα μιλούν άπταιστα τουρκικά.

Είναι μεσάνυχτα. Ο Ανδρέας Ρομπόπουλος και η κάμερα του MEGA εντοπίζουν έναν αυτοσχέδιο καταυλισμό κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά. Πρόκειται για μια οικογένεια Αφγανών με οκτώ παιδιά. Θύματα της γραμμής Ερντογάν που πίστεψαν ότι τα σύνορα άνοιξαν και μπορούν να περάσουν στην Ευρώπη.

Το οδοιπορικό του Ανδρέα Ρομπόπουλου στην τουρκική πλευρά συνεχίζεται σε ένα υπαίθριο παζάρι. Τούρκοι μικροπωλητές εκμεταλλεύονται την πείνα των μεταναστών και ανεβάζουν τις τιμές.

Παρέχουν ακόμα και πολύμπριζα για όσους κατάφεραν να κρατήσουν τα κινητά τους. Οι περισσότεροι έπεσαν θύματα κλοπής στον δρόμο προς τα τουρκικά σύνορα.

Τελευταίος σταθμός του οδοιπορικού ο ποταμός Έβρος, το σημείο που χωρίζει την Ελλάδα και την Τουρκία. Τουρκομάνοι που ζούσαν για χρόνια στην Τουρκία, ψάχνουν να βρουν τρόπο να περάσουν στην Ελλάδα. Οι Έλληνες, όμως, δεν αφήνουν κανέναν να διασχίσει το ποτάμι.

Οι περισσότεροι μετανάστες δεν έχουν καμία επιλογή. Παιχνίδια στα χέρια του Ερντογάν, πίστεψαν ότι τα σύνορα άνοιξαν, έφτασαν εκβιαστικά μέχρι τα σύνορα, και τώρα δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι τι περιμένουν.