Δύο είναι τα νέα στοιχεία που λανσάρει η Dacia με το νέο της πρωτότυπο ηλεκτρικό μοντέλο. Το πρώτο είναι ότι, το Spring Electric αποτελεί τον προπομπό του πιο προσιτού ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Ευρώπης. Και το δεύτερο, ότι, το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το πρώτο αυτοκίνητο πόλης στην γκάμα της.

Συγκεκριμένα, η Dacia είναι έτοιμη να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην συνεχώς αναπτυσσόμενη πορεία της, με το λανσάρισμα του ηλεκτρικού Spring Electric, ενός concept-car που θα δούμε γρήγορα να παίρνει σάρκα και οστά.  Θα είναι ένα μικρό αυτοκίνητο για την πόλη, 100% ηλεκτρικό, ενώ, η έκδοση παραγωγής του θα παρουσιαστεί το 2021. Το μήκος του αγγίζει τα 3,7 μέτρα.

Η Dacia αναφέρει, ότι, η αυτονομία του είναι τη τάξης των 200 χλμ. εξασφαλίζοντας ευελιξία και ανέμελες αστικές και περιαστικές μετακινήσεις.

Εκτός από ηλεκτρικό, το Spring Electric έχει έντονη σχεδιαστική προσωπικότητα,  στην οποία ξεχωρίζουν οι ενθέσεις στα φτερά, τις μπάρες οροφής και το κάτω μέρος των πορτών, ενώ αυξημένη είναι η απόσταση από το έδαφος που πλαισιώνεται από τις προστατευτικές ποδιές ενσωματωμένες στο εμπρός και πίσω προφυλακτήρα.

Η φίρμα αναφέρει, ότι θα είναι ένα ιδανικό μοντέλο τόσο για τις ιδιώτες όσο και για όσους αναζητούν ένα εταιρικό όχημα,  ηλεκτρικό, αθόρυβο με μηδενικές εκπομπές ρύπων κ.α. Επίσης, το Dacia Spring Electric είναι η ιδανική λύση για τις νέες υπηρεσίες μετακίνησης, όπως είναι οι στόλοι κοινόχρηστων αυτοκινήτων.

Η βασική του έκδοση θα προσφέρεται για αυτή την αγορά, στην οποία το Groupe Renault έχει το μεγαλύτερο αμιγώς ηλεκτρικό κοινόχρηστο στόλο οχημάτων στην Ευρώπη (7.800 ZOE, Kangoo Z.E. & Twizy).