«Με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό η χώρα βρέθηκε απολύτως ανέτοιμη», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον ρ/σ ΑΘΗΝΑ 984, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση πρέπει να διεθνοποιήσει το ζήτημα» και να αναλάβει άμεσα τις ανάλογες πρωτοβουλίες, καθώς αυτή την κρίση δεν μπορεί να τη διαχειριστεί η Ελλάδα μόνη της.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κ. Μητσοτάκης καθυστερεί να ζητήσει έκτακτη Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής. Εκτός αν σκοπεύει να μετατραπεί στον Όρμπαν της νοτιοανατολικής Ευρώπης», σχολίασε.

Ανησυχητικές οι ιδέες για «ξερονήσια»

Υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι αδύνατον να ανοίξουν στη μεταπολεμική Ευρώπη ξερονήσια» και πως «αυτές οι προτάσεις είναι ξένες προς τις αξίες του Ευρωπαϊκού πολιτισμού και δείχνουν πλήρη αδυναμία διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος».

«Προσχηματική κίνηση» η κλήση στην Προανακριτική για τη Novartis

Ερωτηθείς για την κλήση από την προανακριτική, ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για «μια κίνηση προσχηματική για να μπορέσουν να τεκμηριώσουν την απομάκρυνσή μου, όπως και αυτή του κ. Πολάκη, από την προανακριτική».

Είπε ότι «αυτή η επιτροπή εκίνησε ως επιτροπή που θα ερευνούσε την υποτιθέμενη σκευωρία για τη Novartis» και πως «όλο αυτό έχει καταλήξει σε πραγματικό φιάσκο για τη ΝΔ αφού δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο».

Προσέθεσε ότι «με αυτό το δεδομένο η ΝΔ προσπάθησε να δημιουργήσει άλλο θέμα με την κατάθεση του κ. Μιωνή», τονίζοντας ότι «ο κ. Μιωνής μίλησε για μια συνάντηση που έγινε μετά από αίτημα της ισραηλινής κυβέρνησης» και «επομένως, εδώ, έχουμε να κάνουμε με διπλωματικές ενέργειες που είχαν ξεκινήσει από το 2013 από τον κ. Σαμαρά».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «το κρίσιμο είναι εάν ο κ. Μητσοτάκης θα συρθεί, να ζητήσει από την Ολομέλεια τη σύσταση νέας προανακριτικής για αδικήματα πέραν της Novartis, από την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ και την ομάδα Σαμαρικών».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από