Η Μάντσεστερ Σίτι… αντεπιτίθεται. Η UEFA τη στέλνει εκτός Champions League για τα επόμενα δύο χρόνια κι αυτή απάντησε με καταπληκτικό ποδόσφαιρο στο πρώτο της ευρωπαϊκό ματς μετά την τιμωρία. Ανατροπή στο Μπερναμπέου επί της Ρεάλ και προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά.

Με γκολ του Ζεσούς και του Ντε Μπρόινε με πέναλτι η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα επέστρεψε, απάντησε επιβλητικά στο 1-0 που είχε σημειώσει ο Ίσκο από το 60′ και έστειλε μήνυμα σε όλους πως παραμένει… όρθια και έτοιμη να φτάσει ψηλά στη διοργάνωση.

Κακή εικόνα από τη Ρεάλ, που γλίτωσε λόγω του Κουρτουά όσο το ματς ήταν στο 0-0, προηγήθηκε κόντρα στη ροή του αγώνα, αλλά είδε τα πάντα να γκρεμίζονται μέσα σε ένα πεντάλεπτο από τα δύο γκολ των Βρετανών.

Το πρώτο μέρος στη Μαδρίτη δεν είχε ρυθμό, δεν είχε πολλές ευκαιρίες, δεν είχε εντυπωσιακές στιγμές. Τουλάχιστον όχι σε τέτοιο βαθμό που… απαιτούσαν τα ονόματα των δύο μεγάλων αντιπάλων, ίσως στο πιο… φαντεζί ζευγάρι των «16» του θεσμού.

Η Σίτι απείλησε με ένα σουτ του Ζεσούς ο οποίος δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Κουρτουά, με τον Βέλγο να βγάζει εντυπωσιακά το σουτ του Βραζιλιάνου, η Ρεάλ απάντησε με κεφαλιά του Μπενζεμά που έβγαλε στη γωνιά του ο Έντερσον, με τον Βινίσιους να αστοχεί προ κενής εστίας.

Ο τελευταίος είχε μια μάλλον… εκνευριστική εικόνα σε όλο το ματς, σπαταλώντας πολλές φορές τις επικίνδυνες προϋποθέσεις που δημιουργούσε η ομάδα του, όμως πήρε το αίμα του πίσω στο 60′.

Σ’ εκείνη τη φάση μπήκε στην περιοχή από αριστερά, εκμεταλλευόμενος λάθος του Γκουντογάν, αλλά τούτη τη φορά δε θέλησε να τελειώσει μόνος του φάση. Μοίρασε δεξιά στον Ίσκο που από το ύψος του πέναλτι έβαλε μπροστά τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Σίτι όμως είχε «απαντήσεις» στο γκολ της «βασίλισσας» και στο 78′ ο Ζεσούς έκανε με κεφαλιά το 1-1, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντε Μπρόινε χάρισε τη νίκη στην αγγλική ομάδα με εύστοχο πέναλτι.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι η Ρεάλ τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σέρχιο Ράμος.