Η Μαρία Σάκκαρη δεν τα παρατάει ποτέ και το απέδειξε περίτρανα και στο αποψινό ματς με την Τερέζα Μαρτίνκοβα. Η Ελληνίδα τενίστρια βρέθηκε να είναι πίσω με σετ και μπρέικ (6-3, 1-0), αλλά με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να φέρει τούμπα το παιχνίδι και να πάρει την πρόκριση για τον τρίτο γύρο της διοργάνωση που διεξάγεται στην Ντόχα.

Η 24χρονη μετά από 2 ώρες και 10 λεπτά παιχνιδιού επικράτησε με 3-6, 7-6 (5), 6-0 της Τσέχας και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του «Qatar Open», όπου θα αντιμετωπίσει την Αρίνα Σαμπαλένκα. Μια τενίστρια με την οποία έπαιξε πριν από λίγες ημέρες στο τουρνουά του Ντουμπάι και είχε ηττηθεί με 2-1 σετ. Αυτή τη φορά, όμως, η Μαρία είναι πιο έτοιμη και πιο διαβασμένη και θα προσπαθεί να πετύχει τη νίκη που θα την στείλει στον 4ο γύρο.

Η εικόνα του αγώνα:

Η Τσέχα, Νο. 157 στην παγκόσμια κατάταξη, μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 4-2 games. Η Μαρία Σάκκαρη μείωσε σε 5-3, είχε μπρέικ πόιντ, αλλά δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί, με την αντίπαλό της να κάνει το 6-3 και το 1-0 στα σετ. Με την ψυχολογία στα ύψη η Μαρτίνκοβα μπήκε δυνατά στο δεύτερο σετ και έκανε μπρέικ αμέσως (0-1). Η Μαρία όμως απάντησε αμέσως και ισοφάρισε σε 1-1. Το σετ ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, με την Ελληνίδα τενίστρια να το παίρνει στο τάι μπρέικ με 7-5. Στο τρίτο και καθοριστικό σετ η 24χρονη κυριάρχησε απόλυτα στο κορτ, έκανε τρία μπρέικ και με 6-0 σφράγισε τη νίκη-πρόκριση στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης.