Εώς το καλοκαίρι η ΒΜW θα έχει εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο τη γκάμα της με τις plug – in υβριδικές εκδόσεις. Συγκεκριμένα, μετά το επιτυχημένο λανσάρισμα της νέας BMW 330e Sedanη  ηλεκτρική αυτονομία των plug-in υβριδικών μοντέλων της BMW Σειράς 3 θα αγγίζουν τις τέσσερις συνολικά εκδόσεις, χάρη στην προσθήκη άλλων τριών. Και τα τρία νέα μοντέλα θα μπορούν να κινούνται αμιγώς ηλεκτρικά για αποστάσεις απο 55 έως και 68 ίππους.

Αρωγός των παραπάνω ευεργετικών επιδόσεων, ο τετρακύλινδρος  βενζινοκινητήρας που συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένου στο 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic. Αποδίδει ισχύ 252 hp στις BMW 330e Touring, BMW 330e xDrive Sedan και BMW 330e xDrive Touring.

Υπό ιδιαίτερα υψηλά φορτία, η ισχύς αυτή μπορεί να αυξηθεί κατά 30 kW/40 hp επιπλέον, έως292 ίππους για διάστημα 10 δευτερολέπτων μέσω του στάνταρ XtraBoost. Η μέγιστη ροπή του συστήματος είναι 420 Nm.

Η υψηλή απόδοση του plug-in υβριδικού συστήματος κατανέμει την ισχύ του κινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα μεταξύ εμπρός και πίσω τροχών μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου πολύδισκου συμπλέκτη ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.

Το εσωτερικό των τριών νέων υβριδικών μοντέλων παραμένει άνετο με τις γνώριμες πολυτελείς ανέσεις και τα σύγχρονα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, που ήδη έχουμε γνωρίσει στη νέα 3αρα.  . Επίσης, ο χώρος αποσκευών περιορίζεται ελάχιστα, κάτι το οποίο οφείλεται στην έξυπνη διάταξη της μπαταρίας υψηλής τάσης, η οποία τοποθετείται χωρίς να καταλαμβάνει πολύ χώρο κάτω από το πίσω κάθισμα. Αναδιπλώνοντας τη διαιρούμενη (40 : 20 : 40) πλάτη των πίσω καθισμάτων, ο χώρος φόρτωσης μπορεί να αυξηθεί από τα 410 στα 1.420 λίτρα.