Με αμείωτους ρυθμούς και σε υψηλή ένταση συνεχίζει να εκφράζει την ενόχλησή του το ΚΙΝΑΛ για την …πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, στον απόηχο της συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο στο Tae Kwon Do, ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον υφαρπαγή της κληρονομιάς του ΠΑΣΟΚ.

Πράσινο φόντο

Το τοπίο στις σχέσεις των δύο κομμάτων έχει αλλάξει ριζικά μετά την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία.

Η πορεία μιας αντιπολιτευτικής σύγκλισης που παρατηρείται από την Κουμουνδούρου όσο και από την Χαριλάου Τρικούπη έχει διαμορφώσει ένα περίεργο σκηνικό.

ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, ή αλλιώς διατυπωμένο, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ έρχονται πιο κοντά αναζητώντας ακόμα και κοινό βηματισμό στο όνομα της αντιπαλότητας με τη Δεξιά και τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην κατεύθυνση αυτή αναζητούνται συγκλίσεις ακόμα και κοινοβουλευτικές, στέλνονται εκατέρωθεν σήματα για «μορατόριουμ» και στήνονται γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της Φώφης Γεννηματά, όπως συνέβη με τον «καφέ» Φλαμπουράρη και Γείτονα.

Όμως την ίδια ώρα μεγαλώνει η διαμάχη μεταξύ των δύο εν δυνάμει συμμάχων και φουντώνουν τα καβγαδάκια όπως μεταξύ συγγενών όταν διεκδικούν μερίδιο από την κληρονομιά κάποιου αποβιώσαντος συγγενή.

Αυτό ακριβώς το σκηνικό λαμβάνει χώρα εδώ και δυο μέρες λόγω των μηνυμάτων και των συμβολισμών της φιέστας που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο.

«Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει να βάζει πίσω από την πλάτη του πράσινο φόντο και  επιχειρεί να μιμηθεί τη φωνή του Ανδρέα Παπανδρέου δεν κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ. Ούτε μπορεί να τον κάνει» επανέλαβε σήμερα ο Παύλος Χρηστίδης.

Απειλή

Το κλίμα οργής κατά του Αλέξη Τσίπρα στο ΚΙΝΑΛ είναι διάχυτο και δεν κρύβεται. Ίσα ίσα που όσο πιο κοντά έρχονται με το ΣΥΡΙΖΑ, στο ΚΙΝΑΛ αισθάνονται μεγαλύτερη απειλή και νιώθουν την ανάγκη περιφρούρησης του χώρου τους.

Πάντως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η συζήτηση έχει μετατοπιστεί στο να διαπληκτίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ για το ποιος έχει την πνευματική ιδιοκτησία των τρεχουσών πολιτικών θέσεων που διατυπώνουν ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη επιτίθενται στο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο κ. Τσίπρας «κοπιάρει» κοπιάρει τις ομιλίες της κας Γεννηματά και τα συνθήματα του ΚΙΝΑΛ και κατηγορούν την Κουμουνδούρου για έλλειμμα θέσεων και απόψεων.

Αντιδεξιά και Novartis

Παράλληλα τα τζαρτζαρίσματα ανάμεσα στα δύο κόμματα επεκτείνονται στο ποιος είναι πιο «αντιδεξιός» από τον άλλο.

Οι συνεργάτες της κας Γεννηματά επιμένουν να μιλούν για πολιτικές αλλά και αξιακές διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων και ως παράδειγμα φέρνουν τη δημιουργία «δεξιάς συνιστώσας» του ΣΥΡΙΖΑ από πρώην στελέχη των ΑΝΕΛ.

«Το γεγονός ότι χτυπά την δεξιά και από κάτω χειροκροτούν ο κ. Παπαχρηστόπουλος,  η κα Κουντουρά, ο κ. Κόκκαλης και πολλοί ακόμα και ετοιμάζεται να  κάνει και δεξιά τάση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αστείο» τόνισε ο Παύλος Χρηστίδης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ αντιτείνουν ότι το ΚΙΝΑΛ με τη στάση του στην Novartis ακυρώνει την «προοδευτική στροφή» της κας Γεννηματά και την απόπειρα απογαλακτισμού του ΚΙΝΑΛ από τη ΝΔ.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα είναι σε εξέλιξη εσωκομματικές διαδικασίες και στα δύο κόμματα.

Παράλληλες εσωκομματικές διεργασίες

Μέσα στο Μάρτιο είναι προγραμματισμένη η πραγματοποίηση της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΚΙΝΑΛ με θέμα τον ιδεολογικό και προγραμματικό προσανατολισμό, ενώ το Μάιο θα κορυφωθεί με το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο μετασχηματισμός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στελέχη του ΚΙΝΑΛ τόνιζαν στο in.gr ότι ακόμα δεν έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο να παραστεί η ίδια η Φώφη Γεννηματάστο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τα όσα διακινούνται το τελευταίο διάστημα σε επίπεδο πληροφοριών και φημών που θέλουν την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να δίνει η ίδια το παρών προκειμένου να οριοθετήσει με το χαιρετισμό της τις σχέσεις των δύο χωρών και να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις και οι εσωκομματικές αντιδράσεις στο ΚΙΝΑΛ για τη διαφαινόμενη αντιπολιτευτική σύγκλιση των δύο κομμάτων.