Την εξαίρεση των εργαζόμενων του τομέα της Δημόσιας Υγείας από το νέο κύκλο κινητικότητας ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στην Βουλή.

Ο κ. Θεοδωρικάκος παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις», χαρακτήρισε απαραίτητη αυτή την εξαίρεση εξαιτίας του κοροναϊού και της πιθανής εκδήλωσης κρουσμάτων στη χώρα μας.

Συνέπειες

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα φέρω τροπολογία στο νομοσχέδιο με την οποία θα εξαιρείται ο τομέας της Υγείας από τον παρόντα κύκλο της κινητικότητας. Κι αυτό γιατί σύντομα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις του κοροναϊού και στην Ελλάδα».

Οι ανακοινώσεις αυτές του Τάκη Θεοδωρικάκου έρχονται λίγο μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με τον υπουργό Υγείας.

13 νοσοκομεία

Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Κικίλιας αφού συνέστησε ψυχραιμία ανέφερε ότι «αυξάνονται οι πιθανότητες να υπάρξουν κρούσματα στη χώρα μας, σύμφωνα με τους επιδημιολόγους» και ότι η χώρα είναι κατάλληλα προετοιμασμένη και πως τα 13 νοσοκομεία αναφοράς είναι πλήρως προετοιμασμένα.

«Πρέπει να ενημερώνουμε σοβαρά και θεσμικά τους πολίτες», είπε ο υπουργός Υγείας και ζήτησε αυτό να τηρηθεί με «θρησκευτική ευλάβεια».

Ο κ. Κικίλιας διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν μέσα στη μέρα, μετά τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή των υπουργών Υγείας Β. Κικίλια, Παιδείας Ν. Κεραμέως, Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Νωρίτερα, η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως είχε διαβιβάσει σε όλα τα σχολεία της χώρας τις εγκυκλίους σύμφωνα με τις οποίες αναστέλλονται προσωρινά όλες οι εκδρομές προς την Ιταλία, όπου παρατηρείται ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού με τους νεκρούς να φτάνει τους πέντε.