Άμεση ήταν η επιστροφή από την Ιταλία στην Κρήτη λόγω κοροναϊού μιας ομάδας μαθητών από το Ηράκλειο οι οποίοι βρίσκονταν στη γείτονα χώρα στο πλαίσιο εκδρομής.

Σύμφωνα με το «Ράδιο Κρήτη», πρόκειται για 5-6 μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους οι οποίοι την Κυριακή το πρωί πέταξαν για Ρώμη και στη συνέχεια με τρένο θα κατευθύνονταν προς την νότια Ιταλία και συγκεκριμένα στην πόλη Κοζέντσα της Καλαβρίας.

Ενημέρωση από το Υπουργείο

Ωστόσο, μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία και τους πρώτους θανάτους, το Υπουργείο Παιδείας τους ενημέρωσε ότι πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Μάλιστα, κατόπιν εντολής της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας.

Η ομάδα μαθητών επέστρεψε το απόγευμα της Κυριακής, μέσω της Νάπολης, στο Ελευθέριος Βενιζέλος και το βράδυ της ίδιας ημέρας έφτασαν στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με το «Ράδιο Κρήτη» οι  μαθητές έχουν κάνει θερμομέτρηση ενώ όλοι οι συμμετέχοντες στην εκδρομή φαίνεται ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από