«Είμαστε στο πλάι του Κουάντεν».

Αυτό το μήνυμα θέλουν να περάσουν από χτες χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου στέλνοντας βίντεο δύναμης και συμπαράστασης στον 9χρονο που συγκλόνισε την υφήλιο με το βίντεο όπου φαίνεται να έχει πέσει θύμα bullying κλαίγοντας σπαρακτικά και φωνάζοντας «Θέλω να πεθάνω τώρα αμέσως. Δώσε μου ένα μαχαίρι και θα το κάνω».

Η κινητοποίηση για να βρει και πάλι το χαμόγελο του ο 9χρονος που γεννήθηκε με αχνοδροπλασία και βίωσε το bullying από τους συμμαθητές του, είναι τις τελευταίες ώρες τεράστια.

Μάλιστα όλα όσα έχουν γίνει για τον μικρό Κουάντεν συγκινούν.

Στο πλευρό του μικροί, μεγάλοι, διάσημοι, άγνωστοι

Πρώτο trend στο Twitter έγινε για αρκετές ώρες το hashtag #WeStandWithQuaden, στο οποίο όσοι είδαν το βίντεο με τον δακρυσμένο Κουάντεν έσπευσαν να του στείλουν ένα όμορφο μήνυμα και να του θυμίσουν πως δεν είναι μόνος του.

Μεταξύ των χιλιάδων χρηστών, μήνυμα στον Κουάντεν έστειλε και  ο ηθοποιός Χιου Τζάκμαν καθώς και ο μπασκετμπολίστας Ενές Καντέρ.

«Quaden, είσαι πιο δυνατός από όσο ξέρεις» του είπε ο Τζάκμαν, «ό,τι και να γίνει έχεις στο πρόσωπό μου έναν φίλο».

«Αυτό είναι ένα από τα πιο σκληρά βίντεο που έχω δει» έγραψε ο Καντέρ από την πλευρά του. «Δεν υπάρχει θέση σε αυτόν τον κόσμο για τους bullies».

Μάλιστα πολλοί ήταν οι γονείς από όλον τον κόσμο που βιντεοσκόπησαν τα παιδιά τους να λένε συγκινητικά λόγια αγάπης στον Κουάντεν.

Συγκεντρώθηκαν 190.000 δολάρια σε μία μέρα

Εκτός από το μεγάλο κύμα συμπαράστασης στον μικρό Κουάντεν, ένας κωμικός αποφάσισε να λάβει δράση και να συγκεντρώσει χρήματα για να στείλει τον 9χρονο ένα ταξίδι που θα θυμάται για πάντα.

Ειδικότερα, ο κωμικός συγκέντρωσε σχεδόν 190.000 δολάρια για να στείλει το αγόρι στη Disneyland.

Ο Brad Williams, ίδρυσε μια σελίδα στο GoFundMe, ζητώντας από τον κόσμο να συγκεντρώσουν χρήματα για να δώσουν χαρά στο αγόρι.

Ο κωμικός, ο οποίος έχει επίσης γεννηθεί με νανισμό, έγραψε:

«Δημιουργώ αυτό το GoFundMe για να κάνω γνωστό στον Quaden ότι ο εκφοβισμός δεν θα γίνει ανεκτός και ότι είναι ένας θαυμάσιος άνθρωπος που αξίζει χαρά».

«Θέλω ο Quaden και η μητέρα του να πετάξουν στην Αμερική, να τους φέρω σε ένα ωραίο ξενοδοχείο και να τους πάω στη Disneyland. Δεν το κάνω μόνο για τον Quaden, αλλά και για όποιον έχει δεχθεί bullying στη ζωή του και του είπαν πως δεν ήταν αρκετά καλός. Ας δείξουμε στον Quaden και σε άλλους ότι υπάρχει καλοσύνη στον κόσμο και πως την αξίζουν».

Ο κωμικός δήλωσε ότι εάν συγκεντρωθούν πάρα πολλά χρήματα, το πλεόνασμα θα προσφερθεί σε οργανώσεις που στηρίζουν θύματα εκφοβισμού. Μέχρι την Παρασκευή, η σελίδα είχε ήδη 6.500 δωρητές.

Το κάλεσμα από την εθνική ομάδα ράγκμπι Αυστραλίας

Το βίντεο σχολίασε ακόμη και ο  γιος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Έρικ,  αναφέροντας πως το βίντεο ράγισε καρδιές, ενώ στο πλευρό του Quaden στάθηκαν και αθλητικές ομάδες στην Αυστραλία, με το πρωτάθλημα ράγκμπι να τον προσκαλεί να ηγηθεί της ομάδας σε έναν αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Θέλω να πεθάνω, δώσε μου ένα μαχαίρι να μαχαιρωθώ»

Σημειώνεται πως το βίντεο έγινε το απόλυτο viral, ήταν η μητέρα του 9χρονου  Γιαράκα Μπέιλς, θερμή υποστηρίκτρια των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες το δημοσίευσε στο facebook.

H μητέρα του μάλιστα δήλωσε στο NITV, σύμφωνα με τη huffingtonpost.gr ,  ότι πήγε να πάρει τον γιο της, Κουάντεν,  από το σχολείο του Μπρίσμπεϊν την Τετάρτη και είδε με τα μάτια της έναν άλλον συμμαθητή να τον κοροϊδεύει για το ύψος του.

Ο Κουάντεν γεννήθηκε με αχονδροπλασία, μια κυρίαρχη γενετική διαταραχή που προκαλείται από τον νανισμό.

Όταν έφτασαν στο αμάξι, η Μπέιλς, βιντεοσκόπησε το παιδί να κλαίει, ώστε να παροτρύνει και άλλους γονείς να αναλάβουν δράση ενάντια στον σκληρό εκφοβισμό που δέχεται.

«Μήπως μεγαλώνετε ένα παιδί που κάνει bullying; Θέλω όλοι να ξέρουν, ποιο είναι το αποτέλεσμα του εκφοβισμού», είπε η Μπέιλς στο βίντεο.

«Το μόνο που χρειάζεται για να γίνει το κακό είναι άλλη μια φορά. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί τα παιδιά αυτοκτονούν».

Η απεγνωσμένη μητέρα εξηγεί στο βίντεο πως ο γιος της βιώνει καθημερινά κάτι τέτοιο και συχνά σκέφτεται ότι θέλει να πεθάνει.

«Θέλω να πεθάνω τώρα αμέσως. Δώσε μου ένα μαχαίρι και θα το κάνω», ακούγεται να λέει ο 9χρονος στο βίντεο με δάκρυα στα μάτια.