Συγκέντρωση στα γραφεία των Κτιριακών Υποδομών στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε το πρωί, με κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων και απαίτησαν επαρκή χρηματοδότηση για την συντήρηση των σχολείων και την αντισεισμική θωράκιση.

Ζήτησαν επιπλέον χτίσιμο νέων και σύγχρονων σχολικών μονάδων.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση : «Κάθε χρόνος που περνάει, η κατάσταση των σχολικών κτιρίων χειροτερεύει, σαν αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης υποχρηματοδότησης από μεριάς τόσο των εκάστοτε Κυβερνήσεων όσο και των Περιφερειακών Αρχών.

Την ίδια στιγμή που έχουν μειωθεί οι μισθοί και οι συντάξεις μας και έχει αυξηθεί η φορολογία μας, δεν βρίσκονται χρήματα για: τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, την αντισεισμική θωράκιση, το χτίσιμο νέων σχολικών μονάδων, αποψιλώνονται οι Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων, τα νήπια θα «στοιβαχτούν» σε container .

Την ίδια στιγμή που η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο ώστε να γνωρίζουμε την ακριβή συμπεριφορά των κτιρίων σε έναν ισχυρό σεισμό, κανένα σχολείο δεν έχει ελεγχθεί αν θα μείνει στην θέση του, ακόμα και αυτά που έχουν κατασκευασθεί χωρίς αντισεισμική προστασία, αλλά «λεφτά υπάρχουν» για να συμμετέχουμε ακόμα και επιχειρησιακά σε αποστολές του ΝΑΤΟ, αποστολές ματοκυλίσματος των λαών της περιοχής μας», καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.