Συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, στο οποίο προσήλθε 19χρονος Ιάπωνας με συμπτώματα, αλλά και ιστορικό, που οδηγούν σε υποψίες για πιθανό κρούσμα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ, ο νεαρός Ιάπωνας, ο οποίος ήρθε στην Κοζάνη για να επισκεφτεί συγγενικά του πρόσωπα, ταξίδεψε στην Ελλάδα μέσω Σιγκαπούρης, αλλά και Γερμανίας, ερχόμενος σε επαφή με δεκάδες Κινέζους.

Όπως ανέφερε στο Kozanimedia ο διοικητής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Στέργιος Γκανάτσιος, «τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα από το πρωτόκολλο και, σύμφωνα με τις οδηγίες, ο ασθενής έχει μπει για τις επόμενες 48 ώρες σε θάλαμο απομόνωσης, μέχρι να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα ή όχι. Πάντως οι περισσότερες εκτιμήσεις δείχνουν ότι πρόκειται για γρίπη, αλλά θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις».

Να σημειωθεί πως ο 19χρονος δε θα μεταφερθεί στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας, παρά μόνο εάν διαπιστωθεί πως πρόκειται για κρούσμα κορονοϊού, κάτι που θα γνωρίζουμε πιθανόν αύριο, Πέμπτη.

Συναγερμός και στην Αθήνα

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, συναγερμός είχε σημάνει και στο νοσοκομείο Αττικόν της Αθήνας για ύποπτο κρούσμα, ωστόσο τελικά ήταν αρνητικό.

Πρόκειται για έναν 33χρονο, ο οποίος παρουσιάστηκε ο οικειοθελώς στο Ιατρικό Φαλήρου και από εκεί ακολουθήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται για την αντιμετώπιση ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στη συνέχεια από ειδικά διαμορφωμένο ασθενοφόρο και τους διασώστες με τις ειδικές στολές στο «Αττικόν».

Άμεση αντίδραση από το «Αττικόν»

Αμέσως, σήμανε συναγερμός στο Τμήμα Επειγόντων του θεραπευτηρίου, όπου ελήφθησαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα σε περίπτωση κορωνοϊού και πλέον νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Υπενθυμίζεται ότι το ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ έχει οριστεί με εντολή του υπουργείου Υγείας ως Κέντρο αναφοράς για την υποδοχή των πρώτων ύποπτων κρουσμάτων λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται επίσης στην παροχή ιατρικής φροντίδας και την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων από τον κορωνοϊό.

Τελικά, μετά από εξετάσεις που του έγιναν ο 33χρονος κινέζος βρέθηκε αρνητικός στον θανατηφόρο ιό.