Η 7χρονη αγνοούνταν από τις 23 Ιανουαρίου από το Παγκράτι.

Σήμερα, ωστόσο αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο πατέρας της. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία με κατηγορίες για παράβαση του άρθρου 216 του Ποινικού κώδικα, δηλαδή για κατοχή πλαστών εγγράφων, τα οποία δεν αφορούν την άδεια διαμονής και το ταξιδιωτικό έγγραφο που έχει στην κατοχή του. Κατηγορείται, επίσης, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Μαζί του οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα άλλοι έξι φίλοι του καθώς στον χώρο που διαμένουν εντοπίστηκε ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Ερευνες σε Παρίσι και Λυών

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη το «Βήμα» είχε αποκαλύψει ότι οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας στρέφονταν σε άτομα αφρικανικής καταγωγής που διαμένουν στο Παρίσι και την Λυών.

Η ΕΛΑΣ διαθέτει στοιχεία από την εξέταση των κινητών και των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης του πατέρα της επτάχρονης, για επαφές που διατηρούσε στις δύο αυτές γαλλικές πόλεις με ομοεθνείς του, κι ήδη έχει ζητηθεί διεθνής αστυνομική συνεργασία για τον εντοπισμό της μικρής.

Παράλληλα οι αστυνομικοί εστιάζουν την προσοχή τους σε αναφορές συμμαθητριών και φίλων της επτάχρονης ότι «λίγες ώρες πριν την εξαφάνιση της τους είχε αναφέρει ότι θα αναχωρούσε για ταξίδι». Μάλιστα στην συνέχεια φέρεται να τους αποχαιρέτησε.

Επιπλέον οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν πληροφορίες για προγενέστερο ταξίδι του πατέρα της επτάχρονης στην Γαλλία, σε αναφορές του ότι «του ζητήθηκε από ΜΚΟ να υιοθετήσουν την επτάχρονη», όπως και σε δεδομένα τηλεφωνικών κλήσεων απο τις οποίες προσδιορίζεται τις κρίσιμες ώρες μετακίνηση του στο «Ελευθεριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή ο πατέρας της επτάχρονης φρόντισε, μετά από μεθοδικές κινήσεις, ώστε η κόρη του να ταξιδέψει -πιθανόν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα – στην Γαλλία όπου θα την περίμεναν ομοεθνείς ου ή κι άλλα πρόσωπα, με την ελπίδα «καλύτερων συνθηκών ζωής».

Κι αυτό με το δεδομένο ότι η επτάχρονη δεν είχε ακόμη την δυνατότητα ν’ αποκτήσει διαβατήριο, η έκδοση του οποίου υπολογιζόταν σε 4-5 μήνες.

 

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από