Στην άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης ληστείας και βιασμού μιας 53χρονης από έναν 36χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, αξιοποιώντας τις πληροφορίες που κατάφεραν να συλλέξουν.

Μάλιστα, η σύλληψη του αλλοδαπού δράστη έγινε λίγη ώρα προτού επιβιβαστεί σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ με προορισμό την Καλαμάτα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, αξιοποιώντας πληροφορίες του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, εντόπισαν τον 36χρονο δράστη στο ΚΤΕΛ Πύργου και τον προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας.

Εκεί, αναγνωρίστηκε από τα θύματά του και ομολόγησε τις πράξεις του, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα.

Σε βάρος του 36χρονου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία, για διάπραξη ληστείας, βιασμού, καθώς και για παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο δράστης μετέβη το μεσημέρι της Κυριακής σε οικία, σε περιοχή της Ηλείας, όπου διαμένει μια 53χρονη γυναίκα μαζί με την ηλικιωμένη μητέρα της και τους αφαίρεσε με την άσκηση σωματικής βίας, το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ.

Στη συνέχεια, ο δράστης κλείδωσε την μητέρα της παθούσας σε δωμάτιο και με απειλές κατά της ζωής της, εξανάγκασε την 53χρονη κόρη της να μεταβεί, σε γείτονές της και να δανειστεί το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, το οποίο του το παρέδωσε.

Όταν η 53χρονη επέστρεψε στην οικία της ο 36χρονος δράστης την ακινητοποίησε και την βίασε, ενώ στη συνέχεια την εγκατέλειψε δεμένη και διέφυγε.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες μάνας και κόρης

«Μπήκε μέσα αυτό το τέρας… Πήγα να βάλω ένα κούτσουρο στη φωτιά και να κλείσω την πόρτα. Δεν πρόλαβα. Μπήκε μέσα, χτύπησε κλωτσιά και με πέταξε σε μια σόμπα. Μετά με έδεσε σε μια καρέκλα, μου έκλεισε το στόμα και κλείδωσε τη μητέρα μου στο μπάνιο. Ζήσαμε δραματικές στιγμές» περιέγραψε η 53χρονη, στο ilialive.gr, που λίγο αργότερα έπεσε θύμα βιασμού.

«Ακολούθησαν πολύ δραματικά πράγματα, τα έσπασε όλα… Μου έριχνε κλωτσιές, μου τραβούσε τα μαλλιά. Κάποια στιγμή τόλμησα να ανοίξω τα παράθυρα κι εκεί εθύμωσε πολύ και με πέταξε κάτω. Του είπα είμαι άρρωστη, έχω κάνει χειρουργεία. Τι να καταλάβει το κτήνος. Αφήστε, δραματική η κατάσταση, ο Άγιος Χαράλαμπος με γλύτωσε» καταλήγει με τρεμάμενη φωνή η 53χρονη.